Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)

Állati karácsony: így örülnek ajándékaiknak a tigrisek és a majmok

Káposztás Vivien- 2016.12.16. 13:39
1182
A Veszprémi Állatkertben a hagyományokhoz híven, idén is megrendezték az Állatok Karácsonyát.

Pénteken a Simonyi Zsigmond Általános Iskola 4.B osztály tanulói gondosan becsomagolták az állatoknak szánt ajándékokat, amit ők maguk vihettek be a ketrecbe a tigriseknek, majd a csimpánzoknak, valamint a zászlósfarkú kolobuszoknak.

A tigrisek csomagja friss csirkehúst rejtett, de nem sokáig, mert hamar szétmarcangolták a dobozokat, nem törődtek a díszes csomagolással. A gyerekek élvezték, sőt versenyeztek is, hogy melyik csapat által készített dobozt tépik fel először a nagymacskák.

Forrás:Off Média

Forrás:MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A Csimpánzházban is hasonló volt az öröm a gyerekek arcán, ahogy nézték, miként csipegetnek a mogyorót, banánt, narancsot, zöldségeket és mazsolát rejtő csomagok között a kolobuszok és a csimpánzok.

Ugye látod, a picit az ölében
Forrás:Off Média

Forrás:Off Média

Az állatkert, karácsonykor illetve az ünnepi időszakban is várja látogatóit, és ahogy arról már beszámoltunk, különleges, becsületkasszás akcióval készülnek megajándékozni a vendégeket.

Ha ennyi még nem lett volna elég a cukiságból, gondozója bemutatta a gyerekeknek az árván maradt gerezát, aki hamarosan a többi majom között játszhat.

Forrás:Off Média

További fotókért kattints ide

Hozzászólások