Keresés
-18O
Veszprém
2020.09.26., szombat (Jusztina)

Ez történik a magára hagyott autókkal

Káposztás Vivien- 2016.11.11. 12:03
1643
Eleve problémát okoz a parkolás a helyhiány miatt, és akkor még ott vannak az elhagyott autók is.

Rendszám nélküli, vagy érvényes műszaki vizsgával nem rendelkező gépkocsikat szállíttattak el a Közterület Felügyeleti Csoport munkatársai pénteken Veszprémben. A három autóból az egyik az Őrház utca zsákutcájában állt.

2016. szeptember végéig 73 hatósági jelzés nélküli autót regisztráltak Veszprém város közigazgatási területén, ezek nagy része lakótelepen áll, ahol amúgy is gondot jelent parkolóhelyet találni.

Ezekre a járművekre kihelyezik a felügyelők a figyelmeztetést (látványos papír, nem lehet nem észrevenni).

Forrás:Off Média

Két hét türelmi idő után postai úton is értesítik a tulajdonost (amennyiben azonosítható). Ha ezekre sem reagálnak, akkor elszállítják azokat a VKSZ telephelyére. Amennyiben a tulajdonos ezután szeretné visszakapni az autóját, a tulajdonjog igazolását követően fizetnie kell az addigi költségeket. Az elszállítást (30 ezer forint) illetve a tárolási díjat (1200 ft/nap).

Az Őrház utcában veszteglő jármű elszállításakor Némedi Lajos alpolgármester elmondta, hogy a tulajdonosok sokszor külföldön vannak, vagy elhunytak, esetleg valamilyen intézményben élnek. Hatósági jelzés nélküli autók elszállítására és tárolására 3 millió forintot különítettek el a költségvetésben.

Réfi Ferencné, a polgárőrség csoportvezetője elmondta ők először a rendőrség felé jelzik az elhagyott autókat, így tudják kideríteni ki a tulajdonos, de eddig még soha senki nem jelentkezett ezekért a járművekért. Idén 9 autót szállítottak el, a 73 autó nagyobb részénél a tulaj gondoskodott az elhelyezésről a felszólítás hatására. Egy-egy autó elszállítása, tárolása körülbelül negyedmillió forint költséggel jár.

Hozzászólások