Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.09., vasárnap (Emőd)

"Az iskola minősége nem azon múlik, hogy ki fizeti a villanyszámlát"

Káposztás Vivien- 2016.12.15. 19:15
757
Vagyonkezelési megállapodás született a KLIK és a város között.

A decemberi közgyűlés több kiemelt megállapodásól döntött. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a KLIK Veszprémi Tankerülete között vagyonkezelési megállapodás született, aminek részleteiről csütörtökön délután tartottak sajtótájékoztatót.

Porga Gyula polgármester az együttműködés aláírásakor elmondta, a városi képviselő-testület elfogadta azt a javaslatot, illetve előterjesztést, ami egy vagyonkezelői megállapodás, hiszen 2017. január 1-től nem csak a fenntartás, hanem a működtetés is az általános iskolák, illetve a gimnáziumok esetében is az állam működtetésébe kerülnek át.

- A veszprémiek mindig büszkék voltak a helyi képzés magas színvonalára, az oktatás minőségére, ezt bizonyítják az iskolai rangsorok, országos versenyek, akár sport, akár kulturális programról van szó. Az általános iskoláink mindig ott voltak az élmezőnyben, amire méltán lehetünk büszkék - mondta a polgármester. 

A városnak mindig fontos volt a magas színvonalú oktatás biztosítása, január elsejétől az állam működteti majd a rendszert, de az önkormányzat továbbra is segíti majd a működést. A fent említett sikerek elsősorban a tehetséges gyerekeknek köszönhetőek, illetve a lelkes és elhivatott pedagógusoknak, illetve az áldozatvállaló szülőknek.

"Az iskola minősége nem azon múlik, hogy ki fizeti a villanyszámlát."

Ez a megállapodás arról szól, hogy ezt a villanyszámlát nem a város, hanem az állam, illetve az államon keresztül az intézményfenntartó fogja fizetni január 1-jétől. A jövő évi költségvetésben szerepelni is fog, hogy a különböző kiegészítő tevékenységeket, - mint pl. a versenyekre való utaztatást, eszközbeszerzést,- a város továbbra is támogatja.

A polgármester biztos benne, hogy ebből a változásból sem a szülők, sem a pedagógusok, sem pedig a diákok nem érzékelnek majd semmit.
Szauer István, a KLIK elnöke elmondta, hogy nem a KLIK Tankerületeként folytatódik a munka, hanem az újonnan, költségvetési szervként létrejött, Veszprémi Tankerületi Központként működnek majd január 1-től.

Négy járás iskolái fognak ide tartozni: Veszprém, Várpalota, Zirc és Balatonalmádi intézményei. 15 iskola működtetését veszik át, ezeknek a fenntartói feladatai már náluk voltak eddig is. Az igazgató bízik abban, hogy az együttműködés továbbra is zökkenőmentes lesz. A megállapodás a város és az intézmények közötti munkamegosztást jelenti, de fontos hogy ennek a szülők és diákok felé érezhető hatása ne legyen.


Hozzászólások