Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.26., szerda (János, Pál)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Az új körforgalmakról, bicikliútról és a stadion fejlesztéséről döntenek júniusban

Az új körforgalmakról, bicikliútról és a stadion fejlesztéséről döntenek júniusban

Káposztás Vivien- 2016.06.13. 15:51
509
A júniusi közgyűlés témáit részletezte Porga Gyula, polgármester hétfőn délelőtt.

A polgármester beszámolt a Modern Városok Program Veszprémet érintő részleteiről. A júniusi közgyűlés egyik feladata lesz, hogy ehhez igazítsa az Integrált Településfejlesztési Programot.

A Magyar Közlönyben már megjelent, Orbán Viktor miniszterelnök által is aláírt kormányhatározat konkrét határidőket, felelősöket nevez meg a nevesíti a fejlesztéseket.

Porga Gyula

Az alábbi pályázatok benyújtásáról döntenek:


- Belvárosi dupla körforgalom: az OTP előtt, valamint a Kórház utca és Bajcsy-Zsilinszky utak kereszteződésében, aminek építési munkálatai jövő tavasszal kezdődhetnének

- a belvárost a vasútállomással összekötő kerékpárút kialakítása, és több kerákpárút megépítése a Balaton irányába (Szabadságpusztáról Alsóörs és Csopak felé is)

- a Vasas focipálya további felújítási munkálatairól is a júniusi közgyűlésen döntenek, annak parkolási nehézségeit is meg kell oldani, ezt az Erdész utca irányából tervezik

- a városi stadion fejlesztésére 1,2 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre a kormánytól, emellett a Magyar Atlétikai Szövetség további több mint 400 millió forint támogatást ad a sportlétesítmény felújítására. Jelenleg itt a tulajdoni viszonyokat még egy kézbe kell hozni, mert csak akkor indulhat el a fejlesztés. A vagyonkezelő a Pannon Egyetem, az üzemeltető pedig a város és az egyetem által létrehozott gazdasági társaság. Az első lépés, tehát a Stadion Kft. megszüntetése (aki jelen pillanatban üzemelteti a stadiont). A feladatokat átveszi a VKSZ Zrt., ő lesz az üzemeltető, de személyi változás nem fog történni, ugyanaz lesz a szakmai stáb. Így a város kezelői jogot szerez a stadionban, de ez csak egy technikai döntés, semmilyen változást nem fognak érezni a dolgozók és a szolgáltatást igénybe vevők.

Újságírói felvetésre – msizerint az állatkert felé, a Gulya-dombon át vezető út túl keskeny két autónak – a polgármester úgy reagált, hogy az állatkertnek adott támogatás része az is, hogy a közlekedési és parkolási nehézségeket megoldják. A hosszútávú megoldás pedig az lenne, hogy a 8-as útról egy közvetlen út vezetne az állatkerthez.

Ezen pontok megvitatása a június 29-ei közgyűlés feladata lesz.

Hozzászólások