Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.24., hétfő (Iván)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • A világbékét hirdető üresfejű libuskák ideje lejárt a szépségversenyek

A világbékét hirdető üresfejű libuskák ideje lejárt a szépségversenyek

Káposztás Vivien- 2016.07.19. 11:27
901
A szépségverseny-döntős, veszprémi születésű Friedl Szilvia mesélt nekünk az életéről, szépségtrükkjeiről, sztereotípiákról, jótékonykodásról és a versenyre való felkészülésről.

A THE Beuty Pageant Reality és a Miss International Hungary egyik döntőse, a veszprémi Friedl Szilvia komoly versenyre készül július 30-tól. Ennek apropóján kérdeztük őt.

- Hogyan készülsz a versenyre?

- Mind fizikailag mind mentálisan nagyon megterhelő ez a verseny, így minden szempontból készülni kell. Nem elég szépnek lenni. Természetesen nagyon fontos a rendszeres testmozgás, a helyes táplálkozás, a mentális felkészülés, és megfelelő pihenés.

- Ki segít neked abban, hogy a maximumot hozd ki magadból a megmérettetésre?

- A Miss International Hungary profi szakmai csapata mellett a Brand Art Academy segít minket, versenyzőket a felkészülése alatt.

- Helyileg hol történik a felkészülés?

- Budapesten készülök a versenyre, itt élek jelenleg, ide járok iskolába.

- Ki(k) a legfőbb támogató(i)d?

- Elsősorban a Miss International Hungary felkészítő csapata, a családom, a barátaim.

- A családod segít neked?

- Mindenben támogatnak! Édesanyám a legfőbb támogatóm, bármibe kezdek ott áll mögöttem!


- „Csak” a testedet készíted fel, vagy a lelki ráhangolódás is van egy ilyen verseny alkalmával?

- Mind testileg mind lelkileg fontos a felkészültség! Ezeken a versenyeken a lelki felkészültségnek van a legnagyobb szerepe, fontos hogy erős maradjak a verseny ideje alatt.

- Indultál már korábban hasonló versenyen?

- Igen nem ez az első szépségversenyem, remélem bővíteni tudom a koronáim számát a Miss International Hungary címmel.


- Mivel foglalkozol a mindennapokban?

- Tanulok! Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem harmad éves joghallgatója vagyok, mellette pedig pszichológiát hallgatok, és reményeim szerint a téli félévben sikeres gyermeklélekgyógyász vizsgát teszek. A tanulás mellett modellkedéssel foglalkozom.

- Van időd bármi másra a felkészülés mellett?

- Tanulok, dolgozom, építem a jövőm. Nagyon sok időmet kitöltik az állandó feladataim, de mindig próbálok szakítani a pihenésre, a sportra és a barátokra is.

- Mivel kapcsolódsz ki?

- Sokan nem értik :))) de számomra a futás jelenti a teljes kikapcsolódást.

- Milyen trükköket vetsz be a szépséged érdekében?

- Próbálok természetes dolgokat használni a hétköznapokban. Mivel a fotózások alkalmával rengeteg lakkot, fixálót sminket kapok, így a hétköznapokban az egyszerűbb dolgokat szeretem. Alapozót abszolút nem használok, és semmiféle kémiai anyagot. Spirál egy kis tus, esetleg pirosító, a hajamra pedig a saját magam által készített pakolást teszem. 

- Van valamilyen „titkos rituáléd”, ami segít a szépséged megőrzésében?

- Az önmagamra fordított idő :) nincs semmi titok, mindig azt tedd ami számodra a legjobb. Ha összhangban vagy önmagaddal, bármit teszel jól fogod érezni magad.- Ragaszkodsz a bevált dolgokhoz (pl.: kozmetikumok, ruha,- cipőmárkák) vagy mindig újat keresel? 

- Vannak bevált termékek amiket használok és van amire esküszöm. Nem zárkózom el új elől, de általában mindig visszatérek a bevált termékekhez! Cipőből egyedül a futócipőm márkájához ragaszkodom, ezt sosem cserélném le.

- Azt már tudjuk, hogy suliba is jársz, ráadásul jogásznak tanulsz. Nem érzed azt, hogy a szépséged miatt többet kell bizonyítanod a sztereotípiák megcáfolásáért? 

- Így van, jogásznak tanulok és gyermeklélekgyógyásznak. Nem gondolom azt, hogy bizonyítanom kell Önmagamon kívül bárkinek. Minden amit csinálok csak és kizárólag magamért teszem. Azt gondolom lejárt az ideje ennek a sztereotípiának amit a modellek köré építettek, nem csak üresfejű szép pofival rendelkező buta libák akik csak állnak a kamerák előtt és mosolyognak :)

- Mi a célod a versennyel?

- A Miss International Hungary verseny számomra lehetőség. A célom,hogy minél többen megismerjenek és bekerüljek a köztudatba, és az itt szerzett ismertséget megfelelő célokra fordítsam. Kevesen tudják rólam, de az évben több jótékonysági eseményen is jelen vagyok, magam is szervezek és segítek, ahol tudok. Évek óta az Unicef csapatát erősítem, futóversenyeken veszek részt, ahol adományokat gyűjtök, és az éhező gyerekeket támogatom vele.

- Mit üzensz azoknak, akik szerint a szépségversenyek csak a külsőségekről szólnak?

- Úgy tűnik, lejárt a pillájukat rebegtető, műmosolyogva integető szépségkirálynők ideje: a nagyvilágban már csak röhögnek ezen az elavult ideálon és a forradalom szele eljutott Magyarországra is. Semmi értelme annak, hogy csinos pofival rendelkező libuskákat szabadítsunk a világra. Ez itt 2016. erős, intelligens nőkre van szükség, akik tudatosan építik a jövőjüket, így az élet legkülönbözőbb területein is tökéletesen képesek helyt állni. A Miss International Hungary ezeket a lányokat keresi, akik képesek felvenni a tempót. Ez a ”világbéke sztereotípia” elavult, el kell felejteni.
 

- Fontos neked az otthonod, a hazád?

- Számomra mindig Veszprém marad az otthonom, ott születtem, ott nevelkedtem, ott van a családom, az emlékeim oda kötnek. Jártam és éltem már a világ számos pontján, de nekem mindig Veszprém marad az igazi Otthon!


Hozzászólások