Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.20., szombat (Illés)

Badár és Szőke kapitány a nagyvázsonyi várban

Offmedia- 2016.07.22. 14:50
527
Mátyás király legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnak nagyvázsonyi vára kellemes időutazásra invitál mindenkit július utolsó hétvégéjén.

Három napig tartó vigadalomra hívjuk a Balaton-felvidék legszebb várába azokat a családokat, akik szeretnének elmerülni a középkori gasztronómia, a zene és a mese világában.

Forrás:Kinizsi Napok facebook-esemény

A július 29. és július 31. között rendezett Kinizsi Napok ötletadója és megálmodója Mekler Norbert várkapitány, aki jó gazdához híven még a határon túlról is hívott vendégeket a látogatók szórakoztatására. Lesz itt minden, gyerekelőadások, Gryllus Vilmos koncert, a székely Szende, a lábbábos előadása, főz majd Szőke kapitány, humorizál Badár Sándor, de nem leszünk híján az interaktív történelmi sétának sem - írják a facebook-eseményben.

A középkori táncos, zenés forgatagról a Szelindek Együttes gondoskodik majd. A reneszánsz várjátékokból is ízelítőt kaphatunk, Balassi versekből, korabeli fegyverbemutatóból. 

Barátaink a Csobánc Várának Vitézei, a Kinizsi Íjász Baráti Kör korhű ruhákban, korabeli fegyverekkel tartanak velünk az időutazáson. A vendégek megismerkedhetnek a hagyományápolás kiváló „katonáival” és eszközeikkel is.

A Karinthy-gyűrű idei kitüntetettje, Szőke András humorista (b) és Badár Sándor
Forrás:MTI Fotó: Máthé Zoltán

A vár minden múzeuma, a kápolna, a torony, a tömlöc és a nyomda is látogatható, csakúgy, mint a Néprajzi Múzeum és Postamúzeum is. Történelmünk nagyjai című 33 híres nagy magyart bemutató időszaki kiállítás is várja a látogatókat a vár kápolnájában.


Hozzászólások