Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.31., szombat (Farkas)

Balesetet okoztak a motorosok, gyorsan leléptek a helyszínről

Offmedia- 2016.09.28. 10:29
1109
A két fiatal később visszatért és felismerték őket.

Vádemelési javaslattal zárult a vizsgálat egy motoros felvonuláson történt szabálytalan csatlakozás során bekövetkezett baleset miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. június 11-én egy szervezett motoros felvonulás felsőörsi szakaszán két fiatalember várakozott hatósági jelzés nélküli motorkerékpárjával az út jobb szélén, hogy járművükkel csatlakozzanak a felvonulókhoz. Amikor becsatlakoztak a felvonulás forgalmába, nem adták meg az elsőbbséget az úttesten zárt rendben közlekedő járművek részére.

Forrás:Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság


Váratlan besorolásukkal a közvetlen mögöttük érkező motorost fékezésre és hirtelen irányváltoztatásra kényszerítették. Az őket kikerülő, ezért balra kormányzó motoros a manőverezés során összeütközött egy, a sorban vele azonos irányban szabályosan haladó motorkerékpárral. A két járművezető elesett, és az egyik motor utasa súlyos sérülést szenvedett.

A nyomozás adatai szerint a csatlakozni szándékozó alsóörsi és felsőörsi motorosok a balesetet látva megijedtek, és elhagyták a helyszínt, egy közeli benzinkútra hajtottak. A felvonulás végén a két fiatal visszatért a baleseti helyszínre, ahol felismerték őket.

A motorosokat előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalembereket. Ellenük a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt indított vizsgálat befejeződött. Az ügyiratot a nyomozó hatóság vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészségnek.


Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások