Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.25., hétfő (Pál)

Botrányos körülmények a Balaton-parti büfében

Offmedia- 2016.09.30. 17:01
2219
A sokat látott ellenőröket is megdöbbentette a koszos konyha.

A szeptemberi nyárias melegben is folytatták a Balaton-parti ellenőrzéseket a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei.

Hétvégén egy meleg ételeket, hűtött alkoholos és alkoholmentes italokat kínáló szezonális büfébe tértek be az ellenőrök. A turistákkal, fürdőzőkkel teli, frekventált üdülőhelyen a revizorok a próbavásárláskor pénztárgépes nyugta helyett kézi nyugtát kaptak.

Mint kiderült, azért nem használtak pénztárgépet a büfében, mert a vállalkozó adószámát már törölte a hivatal egy korábbi súlyos szabálytalanság miatt, így a gép működését blokkolták.


Az adóellenőrök a vendéglátóhely konyhájában is vizsgálódtak. A feltűnően koszos, elhanyagolt helyiség látványa a sokat próbált ellenőröket is megdöbbentette. Ráadásul a szakácsot sem jelentette be a büfés.

A revizorok nemcsak a pénzügyőröket értesítették jövedéki ellenőrzés céljából, hanem a Veszprémi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály szakembereit is.

A büfé üzemeltetője a szezonban már nem először hibázott, így több milliós bírságra számíthat. A konyhát az áldatlan állapotok és a sorozatos szabálytalanság miatt be kellett zárni.


Hozzászólások