Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Csa-ládika: játszóház és alternatív napközi nyílik Veszprémben

Offmedia- 2017.01.05. 10:48
5135
Kisgyermekes foglalkozástól a kamaszkorig kínálnak programokat a retro diavetítéstől a rajzolás-festésen át az önismereti táborokig.

A „Csa-ládika” elnevezés a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény prevenciós programjainak összefoglaló neve. A családokkal, gyermekekkel történő közvetlen foglalkozás a Csa-ládika szolgáltatásával válik elérhetővé Veszprémben az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ épületében. A hivatalos megnyitó január 10-én lesz, az aktuális programokat pedig az Agórában és a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményében plakátolják majd ki.

A szolgáltatás célja, hogy elsősorban szülő/nagyszülő - gyermek közös játéktevékenységén keresztül támogassa a családi nevelést, azok egyediségét, értékeit támogassa és tiszteletben tartsa.   A szolgáltatás feladata és célja, hogy hozzásegítse a családokat a gyermekkor különböző időszakaiban előtérbe kerülő fejlődési sajátosságok megértéséhez, azok örömteli megéléséhez is.

A Csa-ládika fontosnak tartja, hogy élő és folyamatos kapcsolatot tartson fenn a veszprémi egészségügyi, oktatási és nevelési, közművelődési és minden olyan intézménnyel, akik alaptevékenységük kapcsán családokkal, gyerekekkel kerülnek kapcsolatba.

A Csa-ládika tavaly október hónaptól már teret adott általános iskolás korú gyermekek korrepetálásának, továbbá társas készségeket fejlesztő kiscsoportos tréning is indult. A 8 alkalmas csoport 12-14 éves gyermekek számára szerveződött. A tréningen 11 fő vett részt. A tréning csoportvezetői az intézmény pszichológusa és tanácsadó pedagógusai voltak.

A Csa-ládika további állandó és időszakos tervezett programjai között szerepel a Picurka játszóház, mely lehetőséget nyújt szabad játéktevékenységre, ismerkedésre, tapasztalatcserére kisgyermekes családoknak. Szükség esetén térítés ellenében gyermekfelügyelet biztosított. A játszóházat és a gyermekfelügyeletet szakember biztosítja.

Retro diavetítés, ahol diafilmeken elevenednek meg a mesék, élményt adva a diavetítésre látogató gyermekek és szüleik részére egyaránt.

„Leonardo is így kezdte…” foglalkozás, ami 12 éves kortól rajz és festés tanítás képzőművész segítségével.  A csoportba rajzolni, festeni vágyó olyan gyerekeket várunk, akik szívesen részt vennének kreatív alkotásban.

Családi teadélután szervezése, mely kora esti beszélgető csoport egy csésze tea mellett elsősorban szülők, nagyszülők számára. A csoporton résztvevők számára, megajánlott témák és témavezető szakemberek állnak rendelkezésre minden alkalommal. A témák a családok életét érintő lehetséges problémák, kételyek, kérdések köré szerveződnek.

Szülinapozzunk - program, melynek keretén belül térítés ellenében helyet kap és színvonalas gyermekprogramot biztosít a Csa-ládika terme a gyermek születésnap megrendezésére a család számára.

A későbbi tervek között szerepel még mesecsoport indítása alsó tagozatos gyermekeknek, ill. kamasz önismereti táborokat szervezni a nyáron. Ehhez kapcsolódik a ciklus –show ami időszakonként meghirdetett egész napos program serdülő lányok és anyukáik számára. A foglalkozás a nővé érés folyamatát, szépségét adja át egyedi, játékos formában. Csoportot védőnő vezeti.


Hozzászólások