Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.26., szerda (János, Pál)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Családi és sportnap Zánkán strandfocival, sárkányhajóval, bemutatókkal

Családi és sportnap Zánkán strandfocival, sárkányhajóval, bemutatókkal

MTI- 2016.05.23. 11:30
580
Színes programokkal folytatódott a családi és sport nap Zánkán.
Aktív családi és gyermek programokkal folytatódott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Gazdasági Ellátó Központ, valamint a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által, immáron második alkalommal megszervezett sport-és családi nap Zánkán.


Az időjárás kegyes volt a versenyezni és kikapcsolódásra vágyókkal, így szombaton is napos idő köszöntött a zánkai Erzsébet Tábor és Üdülőközpontba látogatókkal. A hangulat, a jókedv és vidámság mit sem csökkent a péntek esti programokat követően, a katasztrófavédelem munkatársai és családtagjaik újult erővel álltak a rajtvonalakhoz.


Az aktív pihenésre vágyók kerékpár és gyalogtúrán vettek részt, a Balaton-felvidék kacskaringós útjain, miközben megcsodálhatták a környék szépségeit és nevezetességeit. A megyék által alkotott csapatok mérték össze tudásukat többek között strandfociban, röplabdában, azonban a legjobban várt versenyszám mégis a sárkányhajóverseny volt.

Egy-egy hajóban tizennyolc személy ült, akiknek a lehető legjobban összehangolva kellett evezniük, hogy elsőként érjenek a célba. A leggyorsabban Veszprém megye csapata evezett, amely a Csongrád megye által delegált teamet előzte meg, szoros versenyt vívva.A számos program részeként az érdeklődők megtekinthették a tűzoltási és műszaki mentési bemutatót, valamint az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által biztosított füstsátorban tapasztalhatták meg milyen az, amikor a tűzoltók légzőkészülékkel bemennek egy füsttel telítődött helyiségbe.A díjak átadása és a tombola sorsolást követően Bittmann Tibor tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálatának vezetője zárta a kétnapos rendezvényt, aki kiemelte a szervezők színvonalas munkáját, továbbá a versenyzők aktív és sportszerű részvételét. A jó hangulatú hétvégére a Flórián Band zenekar koncertje tette fel a koronát.

/Veszprém Megyei Kataszrüfavédelmi Igazgatóság/

Hozzászólások