Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.08., szombat (László)

Családi ház égett le Dudaron

Offmedia- 2016.09.23. 14:45
1873
Kigyulladt egy tetőtér beépítésű családi ház csütörtökön hajnalban Dudaron.

A tűz a családi ház közvetlen környezetében található negyven négyzetméteres melléképületéből indult, majd átterjedt a lakóház tetőtéri helyiségeinek illetve tetőszerkezetének egyes részeire is. Kevéssel hajnali egy óra után érkezett segélykérés a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tevékenységirányítási Központjába, hogy Dudaron kigyulladt egy családi ház melléképülete, melyben két gázpalack és egy vegyes tüzelésű kazán is található.

Forrás:KMSZ

A káresethez elsőként a zirci önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik a felderítést követően két sugárral megkezdték a melléképület oltását. A tűz a beavatkozás ellenére gyorsan terjedt, ezért további rajok és vízszállítók bevetésére volt szükség. A munkálatokba így pétfürdői, veszprémi, valamint győri tűzoltók kapcsolódtak be. A tűz végül a családi ház tetőterében található helyiségek, valamint a tetőszerkezet egy részét érintette.

A tűzoltók a beavatkozás során összesen négy sugár bevetésével körülhatárolták, ezt követően pedig eloltották a tüzet. A káreset következtében személyi sérülés nem történt, mert a lakók még idejében elhagyták az épületet, azonban a családi ház lakhatatlanná vált. Lakosságvédelmi intézkedés keretében az ott életvitel szerűen élő négy tagú családot az önkormányzat által fenntartott szolgálati lakásban helyezték el.

Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hozzászólások