Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.20., szombat (Illés)

Csíkos jövevények az állatkertben

Káposztás Vivien- 2016.07.05. 13:00
389
Két új taggal bővült a Veszprémi Állatkert Szavanna kifutója.

Két kis zebra született a Veszrémi Állatkertben rövid időn belül. Május és június hónap végén is napvilágot látott egy-egy zebracsikó. Az anyaállatok 12-14 hónap vemhesség után hozták világra kicsinyeiket, akik egyelőre bátortalanul, anyjuk árnyékaként közlekednek, de szerencsére jó egészségnek örvendenek.

Szorosan anyjuk mellett, mögött ismerkednek a világgal
Forrás:Káposztás Eszter

A Győri Állatkertből érkezett a csődör 2015-ben, és idén már két utóddal is megörvendeztette az állatkert dolgozóit és látogatóit. A zebraszaporulat is jól mutatja a két állatkert közti sikeres együttműködést.

A kis zebrák születésük után hamar talpra állnak, egy óra múlva már együtt futkosnak anyjukkal. Habár egyhetes korukban már képesek füvet is enni, körülbelül 7-11 hónapig még főként anyatejjel táplálkoznak.

Forrás:Káposztás Eszter

A két fiatal zebracsikót a látogatók mától megtekinthetik a gulya-dombi Szavanna kifutón az orrszarvú család, az impalák és a zambézi mocsárantilopok táraságában.
Apropó orrszarvú...

Bár eredetileg a kis zebrák miatt érkezett ma a sajtó az állatkertbe, azért nehéz volt nem foglalkozni az orrszarvúakkal, hiszen egyrészt egy lakrészben élnek a zebrákkal, másrészt meg, hát szóval elég nagyok...

És persze ez akkor tűnik fel leginkább, amikor szembe jön veled, kerítés nélkül, fújtatva, a maga 2,5 tonnájával...
Nekünk így indult a mai napunk...

Pablo megindult
Forrás:Káposztás Eszter


Hozzászólások