Keresés
-18O
Veszprém
2020.05.30., szombat (Janka, Zsanett)

DK: Szeméttelep lett a hulladékkezelő központból

Offmedia- 2016.04.30. 19:49
710
A Demokratikus Koalíció közleményben arról ír, hogy a királyszentistváni lerakón nem hulladékkezelés, hanem rablógazdálkodás folyik.
A Demokratikus Koalíció közleménye

Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás 2009-ben olyan beruházást ígért, amelynek célja az volt, hogy az észak-balatoni térségben 158 település több mint 300 ezer lakosa számára a kor elvárásainak, az EU-direktíváknak, a hazai jogszabályoknak, valamint a környezet- és természetvédelmi követelményeknek a megfelelő hulladékkezelő rendszer épüljön ki.

Április 22-én - a Föld napján - a DK veszprémi képviselői látogatták meg a telepet.  Amit láttak, azt lehetetlen a kor elvárásainak megfelelő szintűnek tekinteni. A lerakón nem hulladékkezelés, hanem rablógazdálkodás folyik, a rendszer túlterhelt, az eredeti célok nem teljesülnek. A képviselők ottjártakor a válogatás szünetelt. Ugyan nem szállíthatnák ki a beérkező szemetet a teherautók közvetlenül a lerakóba, a képviselők mégis ezt tapasztalták. A hulladékkezelőnél készültek olyan képek, amelyek bizonyítják: válogatás nélkül rakják le a szemetet. Egyes alkalmazottak állítása alapján ráadásul veszélyes hulladékot is elhelyeztek a területen, holott ez tilos.A Demokratikus Koalíció szerint az illetékesek hiába tesznek úgy, mintha minden rendben lenne. A DK figyelmezet: ha kiderül, hogy a hulladékkezelőnél súlyos szabálytalanságok vannak, az 158 településnek okozhat komoly környezeti kárt, és veszélyeztetheti az uniós forrás felhasználásának jogszerűségét.

Katanics Sándor
veszprémi önkormányzati képviselő
Kiadó: Demokratikus Koalíció

Hozzászólások