Keresés
-18O
Veszprém
2019.04.19., péntek (Emma)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Egymillió eurós pénzmosással gyanúsít a rendőrség négy Veszprém megyei férfit

Egymillió eurós pénzmosással gyanúsít a rendőrség négy Veszprém megyei férfit

MTI- 2016.05.12. 17:55
466
Egymillió eurós (315 millió forint) pénzmosás gyanúja miatt őrizetbe vett négy férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának csütörtöki közleménye szerint a gyanúsítottak - egy 37 éves és egy 43 éves veszprémi, egy 39 éves balatonalmádi és egy 41 éves pétfürdői férfi - 2013 óta  egy nemzetközi bűnszervezet tagjaiként a bűnelkövetői csoport által más országokban csalással szerzett pénzt a sértettek számára hozzáférhetetlenné tették úgy, hogy azt Magyarországon keresztül jellemzően kínai bankszámlákra továbbították.

A bűncselekményből származó pénz eredetének leplezése céljából az elkövetők mások közreműködésével Magyarországon cégeket alapítottak, bankszámlákat nyitottak, majd ezeket felhasználva végeztek pénzügyi műveleteket. 

Forrás:gettyimages

A nyomozás eddigi adatai szerint a négy férfi összesen több mint egymillió euró "tisztára mosásában" működött közre.

A több megyében zajló összehangolt akció keretében a gyanúsítottakat kedden fogták el a nyomozók. A tizenkét helyszínen tartott házkutatás során nagy mennyiségben foglaltak le külföldi és magyar bankszámlakivonatokat, illetve különböző cégek iratait.

A négy férfival szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le, amely előterjesztést tett az illetékes ügyészségnek a gyanúsítottak előzetes letartóztatására - közölte az ORFK.


Hozzászólások