Keresés
-18O
Veszprém
2019.04.20., szombat (Tivadar)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Éjszakai borzongás, csónakégetés, szellemidézés a Múzeumok Éjszakáján

Éjszakai borzongás, csónakégetés, szellemidézés a Múzeumok Éjszakáján

Káposztás Vivien- 2016.06.20. 17:48
649
A Múzeumok Éjszakáján lesz fáklyás felvonulás, csónakégetés, szellemidézés, éjszakai börtönlátogatás, és még sok más program, de figyelem, bármi megtörténhet!

Három nagyobb helyszínen (Művészetek Háza, vár, Laczkó Dezső Múzeum) várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat június 25-én.

A Laczkó Dezső Múzeum és a Művészetek Háza, közös, interaktív kitelepülésssel egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be az idei Múzeumok Éjszakája rendezvény részleteit hétfőn délután a Kossuth utcán.

Számos programfüzet segíti a programok megismerését

S. dr. Perémi Ágota a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója elmondta, hogy a programok szervezésében közrejátszott az is, hogy idén Veszprém is viseli a Finnugor Kulurális Főváros címet, aminek jelképe, a fából készült madár, már megérkezett a megyeszékhelyre. Szintén a finnugor tartalomhoz kapcsolódik például az élet a hanti sátorban program. Emellett még számos érdekesség várja a múzeumba látogatókat, megismerhetik például a helyi kézműves élemiszer-termelőket, de süthetnek langallót is a múlt héten megújult Bakonyi Ház szabadtéri kemencéjében. Itt például etnobotanikai tárlatvezetést is láthatnak.

S. dr. Perémi Ágota a finnugor programokat ismertette

Este - a megszokottól eltérően - a Kolostorok és Kertekbe, a Veszprémvölgybe vezet majd egy fáklyás felvonulás, ahol finn hagyományoknak megfelelően csónakégetés is lesz a Csónakázó-tavon Szent Iván éj alkalmából.

A Művészetek Háza igazgatója, Hegyeshalmi László elmondta, a három fő helyszín más-más szempontok alapján válogatta a programokat. Ezen az éjszakán lehetőség nyílik olyan helyekre is eljutni, ahova egyébként nem. Tóth Loon például szellemet idéz, bort szakért, de még festeni is fog majd az éjszaka folyamán. A várbörtönben garantált a borzongás, részvétel csak saját felelősséggel - mondta huhogva a múzeumigazgató. A törvényszék is nyitva áll, bárki bemehet, de kijönni már nem biztos hogy tud - jegyezte meg szellemesen Hegyeshalmi László.

Hegyeshalmi László elmondta, bárki megmutathatja, mit tud

Kézművességgel is segítették a programok megismerését

Az "Ilyet én is tudok csinálni" rendezvényen a Magtárban például bárki megmutathatja, hogy nem csak a szája jár, és ő is tudna olyat alkotni, mint a művészek. A gazdag programválasztékból biztosan mindenki megtalálja a kedvére valót.

A konkurencia éget, tűz lesz babám! - zárta szavait Hegyeshalmi László.

Hegyeshalmi lászló: Bármi megtörténhet!

A RÉSZLETES PROGRAMOKAT ITT ÉRHETED EL

Hozzászólások