Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.10., hétfő (Lőrinc)

Elismerés a köztünk élő hősöknek

Káposztás Vivien- 2016.11.30. 12:27
629
A hősök nem születnek közénk, hanem tetteik révén válnak azzá. Az embereknek pedig igénye van arra, hogy kitüntesse az úgynevezett hősöket, mi sem bizonyítja jobban, hisz a karitatív akciót már negyedik alkalommal rendezik meg.

Idén kibővült tartalommal, új kategóriával indul a Mindennapok Hősei elnevezésű karitatív rendezvény; ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót szerdán.

Porga Gyula polgármester elmondta: négy évvel ezelőtt indult el a kezdeményezés, a Városi Nyilvánosságért Alapítvány akkor kereste meg a városvezetést, és ők rögtön a jó ügy mellé álltak. Az elismerések döntően szakmai, illetve egy életutat díjazó jutalmak. Ez nem egy „hivatalos” díj, inkább a civilek harcolták ki a hőseikért.

Porga Gyula és Vermes Gábor

Az elmúlt négy év bizonyítja, hogy Veszprémben van létjogosultsága egy ilyen díjnak, hiszen komoly presztízse van az elismerésnek. Valóban olyan hősök kerülnek felszínre, akikkel a hétköznapok során talán nem találkozunk.

Talán a szakmai elismerés mellett, illetve talán fölötte is nagyon komoly kitüntetést jelent a díj. A Mindennapok Hősei már egy önálló "termék, márka" hiszen tavaly Tatabánya, idén pedig Tata is átvette már a kezdeményezést, így már 3 olyan pannon város van, aki odaáll egy „alulról jövő” kezdeményezéshez.
Vermes Gábor a Városi Nyilvánosságért Alapítvány elnöke ismertette a tavalyi sikereket, s azt hogy sikerült kitörni Veszprémből és régiós szintre emelni a rendezvényt. Már a megalakuláskor szerették volna, ha országos lenne a program, ezt idén megsegítik egy honlappal, ahol bármely város könnyedén csatlakozhat és később a szavazást is lebonyolíthatja itt, támogatókat tud keresni, stb.


Idén már határon túli szervezetekkel is komoly tárgyalásokat folytattak, és bíznak benne, hogy jövőre sikerül őket is beszervezni.

Az idei rendezvényről elmondta, hogy ugyanúgy megvannak az állandó kategóriák: rendőr, tűzoltó, katasztrófavédelem, egészségügyi dolgozó és a szociális munkás, ami idén kiegészül a sürgősségi betegellátást végzőkkel. Idén is a kihelyezett szavazóurnák mellett már online is lehet majd szavazni. December 5-től január 16-ig lehet majd leadni a voksokat.

A rendezvény házigazdája idén is Porga Gyula lesz, fővédnöke pedig dr. Navracsics Tibor, védnöke Ovádi Péter képviselő.

A kategóriák győztesei között wellnesshétvégét, Herendi porcelánt, vacsorát osztanak szét.

Hozzászólások