Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.13., hétfő (Jenő)

Elromlott mikró okozta a tüzet a színházban

Offmedia- 2016.11.24. 13:29
730
A Veszprémi Petőfi Színházban gyakorlatoztak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kedden este.
A gyakorlat feltételezett káreseménye szerint a színház kellékraktárában egy mikrohullámú sütő meghibásodása miatt tűz keletkezett, aminek következtében intenzív füst képződés volt tapasztalható az érintett épületrészben. A veszprémi hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval és egy magasból mentő különleges szerrel vonultak a kárhelyszínre.

Forrás:Helt Ákos tű. tőrm./Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A felderítéskor felvették a kapcsolatot a portaszolgálattal, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy az épületet a kiérkezésig huszonöten elhagyták, viszont a tűz és a füst által érintett kellékraktárnál bent rekedt emberekre kell számítani.

A kapott információk alapján az állomány tagjai egy sugár szerelése mellett megkezdték a felderítést, illetve a sérültek keresését, ezt követően pedig felkutatták a tűz pontos helyét. A beavatkozás során a tüzet két sugárral rövid idő alatt körülhatárolták és eloltották, majd a hő és füstelvezető nyílásokon keresztül megkezdték az épület átszellőztetését.


Nádai Balázs tű. őrnagy, veszprémi tűzoltóparancsnok a gyakorlat zárásaként ismertette az állománnyal a beavatkozás tapasztalatait, feladatokat szabott, végül megfeleltre értékelte a gyakorlatot. 

Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hozzászólások