Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.25., hétfő (Pál)

Emberi nagyságú receptek láthatóak az utcán

Offmedia- 2017.01.30. 13:01
1782
Segítsünk a rászorulókon!

A nagy hideg miatt, sok embernek már elfogyott az egész télre való tűzifája. Őket és egyedül élő idős embereknek támogatnak a Jótékonysági Sütigyár akcióval. Arra bátorítanak mindenkit, hogy kopogtassanak be az idős szomszédokhoz, és kérdezzék meg, kell-e segíteni. Az időseket támogató akciót négy évvel ezelőtt kezdték el. A magánszemélyeket és cégeket is aktivizáló mozgalom lényege az, hogy különböző  rendezvényeken, céges  eseményeken süteményeket árulnak és az összegyűlt pénzt az idős emberekre fordítják, például tűzifát vesznek nekik. Tavaly 1.000.000 Ft értékben vásároltak tüzelőt a sütemények árából.

Most emberi nagyságú recepteket is készítettek. Ezeket forgalmas helyeken, boltokban, de buszmegállókban is kiállítják. Ezekkel  arra buzdítják az embereket, hogy készítsék el a karitatív süteményt és kezdjenek saját jótékonysági akcióba. A nagy hideg miatt Balatonfüreden, a Zsigmond utca 1 szám alatt,  ma egy újabb helyszínen is elkezdik árulni a jótékonysági süteményeket. A Trüffel-csokibárban lesz kapható Füred Kapitány, a balatoni mesehős kedvence, a klasszikus fatörzsszelet egy újra gondolt formája is, amelynek árából tüzelőt vesznek rászorulóknak.

A Jótékonysági Sütigyár minden rendezvényére visz az édességek mellé néhány baltát és fát is, így Füredre is. Itt bárki kipróbálhatja, milyen fát vágni, így jobban beleélhetik magukat az idős, vidéki emberek helyzetébe, akiknek komoly fáradtságot jelent, hogy a házukban meleget csináljanak. A favágás után sokkal szívesebben adakoznak az emberek – nyilatkozta Éskovács Péter, az akció sajtófőnöke.

Egyes statisztikák szerint tavaly nyolcvanan fagytak meg a hideg miatt. Más felmérések szerint, évente háromszázan is belehalhatnak a fagyok miatt elszenvedett betegségekbe, szövődményekbe. 

Hozzászólások