Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.25., hétfő (Pál)

Emlékezés közben is vigyáznak ránk

Offmedia- 2016.10.30. 16:59
841
Közösen vigyáznak a temetők biztonságára Veszprém megyében.

Rendőrök, polgárőrök és a közterület felügyeletek munkatársai összefogásban ügyelnek a temetők rendjére.

Mindenszentek és halottak napján Veszprém megyében a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a rendőrök a polgárőrség és közterület felügyeletek munkatársaival együttműködve biztosítják a méltó megemlékezést elhunyt szeretteinkről. A közös járőrszolgálatok során a temetők és sírkertek területén kívül külön figyelmet fordítanak az ezekhez tartozó parkolókra is, hogy az oda gépkocsival érkezők hátrahagyott járműveiket biztonságban tudhassák.

Forrás:Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A gépjárműlopások, illetve a járművekből történő lopások megelőzése érdekében a rendőrség kér mindenkit, hogy a jármű ajtaját és az ablakokat mindig zárják le, mielőtt az autót elhagyják. A trükkös lopások megelőzése érdekében azt javasolják, hogy legyenek gyanakvóbbak és ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot és értéket a gépkocsiban!

A Veszprémi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2016. október 27-én a Vámosi úti temetőben beszélgettek a biztonságról az odalátogatókkal. A Pápai Rendőrkapitányság rendőrei 2016. október 26-án az őszi közlekedés veszélyeire hívták fel a pápai és vidéki gépjárművezetők figyelmét a sírkertek környékén. A rendőrök bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó tájékoztatót is készítettek, melyeket a temetők bejáratánál helyeztek el.

A rendőrség kéri a lakosságot, amennyiben észlelték, hogy feltörték vagy ellopták autójukat, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107, vagy 112 központi segélyhívó számon.

A szeretteinkről való megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében a rendőrség kéri, legyenek körültekintőek, tartsák be a közúti előírásokat és tanúsítsanak türelmet a közlekedésben részt vevő embertársaik iránt, hogy a hétvége valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljon. 

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások