Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.09., vasárnap (Emőd)

Veszprém az első szeretne lenni energiatudatosságban

Káposztás Vivien- 2016.10.03. 13:40
3491
Partneri együttműködést írt alá az MVM és Veszprém önkormányzata az energiatudatos városért.

A megújuló energiaforrások növelése és az élhető környezet megteremtése érdekében kötött együttműködési megállapodást Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és az MVM Partner Zrt. Az együttműködés részeként elektromos töltőállomást is telepítettek a városba.

Az MVM Partner a megyeszékhelyek között elsőként Veszprémben, az önkormányzattal közösen indít olyan társadalmi programot, melynek elsődleges célja, hogy a lakosság jobban megismerje az energiahatékonyság növelésének innovatív módszerét, technológiáit, a megújuló energiaforrásokat.

Bally Attila, Porga Gyula és Major György aláírta a megállapodást
Forrás:Off Média

Az aláírást követően Porga Gyula polgármester elmondta, hogy 2011-ben KlímaSztár díjat kapott Veszprém, így már akkor markáns célokat tűztek ki az energiatudatos városért. Veszprém folyamatosan keresi a partnereket ebből a célból. A városvezető szerint a mai aláírás első gyümölcse már meg is született az első közterületen elhelyezett elektoromos töltőállomás átadásával. Veszprém törekszik arra, hogy Magyarországon első legyen az energiatudatosságban.  Veszprém város önkormányzatának célkitűzése, hogy az élhető környezet fejlődését energiahatékonyság és a megújuló források növelésével is előmozdítsa, ezzel az éghajlat védelmét szolgáló élenjáró települési programokat valósítson meg - mondta a polgármester.

Bally Attila, az MVM Partner Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy óriási mérföldkő ez a cégnek, hiszen először kötnek megállapodást önkormányzattal. A cég stratégiáját jellemzi az innováció, most is a Pannon Egyetemmel együttműködve dolgoznak a kutatás-fejlesztés területén.

Bally Attila elmondta, példaértékű projekteket terveznek a Pannon Egyetemmel együttműködve
Forrás:Off Média

Major György az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója elmondta, a cég jellemzői az innováció, agilitás és az ügyfélközpontúság, tehát felismerik az ügyfelek szükségleteit.

Major György elmondta, hogy az MVM elkötelezett abban, hogy szakértői közreműködést biztosítson a magyar települések környezettudatos programjainak megvalósításához
Forrás:Off Média

A sajtótájékoztató után átadták az első közterületen elhelyezett töltőállomást Veszprémben, a városi piac mögötti parkolóban.

Forrás:Off Média

Egy mobilapp segítségével figyelhetjük a töltést
Forrás:Off Média

A városi piac mögötti parkolóban adták át az elektromos töltőállomástA partnerség jegyében az MVM Partner vállalta, hogy elvégzi 10 veszprémi intézmény - óvodák, kulturális intézmények, és a városháza energiahatékonysági felülvizsgálatát, melynek eredményei és tapasztalatai nagymértékben hozzájárulnak az intézményi költséghatékonyság innovatív növeléséhez.


Hozzászólások