Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Felfújható planetárium, bejárás az óvóhelyre - Ezek várnak a Kulturális örökség napjain

Felfújható planetárium, bejárás az óvóhelyre - Ezek várnak a Kulturális örökség napjain

MTI- 2016.09.13. 10:07
2375
Újabb programokat közöltek a szervezők.

Az épített örökség mellett természeti és kulturális értékek is szerepelnek a Kulturális örökség napjainak veszprémi kínálatában. Egyebek mellett a Benedek-hegyi óvóhelyet lehet majd felfedezni, egy felfújható planetáriumban pedig a csillagok világa tárul az érdeklődők elé - tájékoztatta kedden az MTI-t a polgármesteri hivatal kulturális csoportjának vezetője. 

Perlaki Claudia elmondta, hogy a péntektől hétfőig tartó programsorozat a Mesél az ég című előadással kezdődik, amelyre elsősorban gyermekeket és családokat várnak a Kabóca Bábszínházban felállított planetáriumba.     

Hozzátette: a csillagok világát bemutató, látványos és szórakoztató előadásra szombaton délelőtt is várják a látogatókat.     

Zseblámpás túra indul szintén szombaton délelőtt a Benedek-hegy gyomrában található óvóhelyre.
A Veszprémi Petőfi Színház tervezett felújításáról beszél majd Potzner Ferenc művészettörténész a teátrumban szombaton délután.     

Szakemberek mutatják be a Dubniczay-palota, a Modern Képtár Vass László Gyűjtemény és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár értékeit - közölte a kulturális csoportvezető, hozzátéve, hogy az érdeklődők betekinthetnek a máskor nem látogatható épületrészekbe is, például a könyvtár toronybelsejébe, a kötészeti helyiségbe és láthatják a helyismereti gyűjtemény féltett kincseit, köztük a legrégebbi kötetet és az épület múltját felidéző képeket is.     

A Séd-völgyében tett múltidéző séta során többek között a veszprémvölgyi apácakolostor romjait és a Jezsuita templomot látogatják meg a kirándulók szombaton délután.     

Vasárnap délelőtt az Érseki Palotába, a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény épületébe, valamint a Gizella- és a Szent György-kápolnába is várják az érdeklődőket tárlatvezetéssel egybekötött épületlátogatásra.     

A programsorozat zárásaként hétfőn délután a Fejedelemasszonyok és a vallásszabadság Erdélyben című tanulmánykötetet Medgyesy S. Norbert történész mutatja be - fűzte hozzá.


A képre, majd a kép jobb felső sarkába kattintva a program kinagyítható


Hozzászólások