Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.14., péntek (Marcell)

Független polgármestert választottak Bakonyszentivánon

MTI- 2016.10.02. 21:28
651
A független Karvas János lett Bakonyszentiván polgármestere.

Karvas János független jelölt nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Veszprém megyei Bakonyszentivánon, ahol négy képviselőt is választottak, mivel a korábbi képviselő-testület feloszlott - tájékoztatta a település címzetes főjegyzője az MTI-t.

 

Fehér Mária elmondta, hogy a polgármesteri tisztségért három független jelölt indult: Karvas János 100, Ledó Edit korábbi településvezető 27, Leiner Nándor 8 szavazatot kapott. 
A négy képviselői helyért nyolc független jelölt indult a választáson. Strommerné Biró Hajnalka 90, Frum István 81, Földing Zoltán 75, Mázi József 67 szavazattal jutott be a képviselő-testületbe. Baranyai Miklósné szintén 67 voksot kapott, a választási bizottság sorsolással döntött a képviselő személyéről. Karvas Ágoston 41, Beck Robert Wilhelm 28, Nyári István 23 voksot kapott.

Forrás:gettyimages

A 244 lakosú településen a választásra jogosult 191 helybéli közül 139 választópolgár ment el szavazni, ez 72,77százalékos részvételi arányt jelent.

A községben azért tartottak időközi választást, mert a képviselő-testület június 27-én kimondta feloszlását, mivel a képviselők nem értettek egyet a polgármester fejlesztési elképzeléseivel.

A kvótareferendummal egy időben tartott voksolás ugyanabban a szavazóhelyiségben, külön névjegyzékkel, ugyanazon bizottság felügyelete mellett zajlott - tájékoztatott Fehér Mária.

 

Hozzászólások