Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)

Furcsa akciók zajlanak ma Füreden

Offmedia- 2016.10.15. 08:52
1175
Október 15-én tarják Ölelés Világnapját. Nem luxus az örömforrás, bárki jót tehet ma embertársaival.

A Mikulásgyár és az Őrangyalok Ligája hátrányos helyzetű gyereket visz a Balaton partjára. Olyanokat, akik idén egyáltalán nem voltak nyaralni. A gyerekek kipróbálhatják az elektromos hajózást és egy luxusszállodában is lakhatnak. Egy másik akció luxusautóval viszi a gyerekeket a Kőszívű ember fiai című előadásra. A jótékony eseményeket az ölelés világnapjára időzítette valamennyi szervező.

Füred kapitány, a balatoni akciókat „titokban" végrehajtó mesehős és a Jaguar ma balatoni gyerekeket hoz Budapestre, az Újszínház előadására. Olyanokat, akik eddig még sosem voltak színházban – mondta Éskovács Péter, az akció egyik szervezője.  A Mikulásgyár és az Őrangyalok Ligájának köszönhetően, a gyerekek egy elektromos jachtot, a WIA 345-öt is kipróbálhatják ma. Sok árva gyerek álma az is, hogy egyszer szállodában  töltsön egy estét. Ma egy ilyen kisfiú a kívánsága is teljesülhet, a Mikulásgyár és az Őrangyalok Ligájának köszönhetően.

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár szervezője elmondta, egy baráti ölelés kortól és alkalomtól függetlenül jót tehet azzal, aki adja és azzal is, aki kapja. Egyes kutatások azt állítják, hogy az ölelés hatására a szervezet oxitocin hormont termel, ami csökkenti a vérnyomást, a stresszt és a szorongást, sőt, a memóriát is javítja.Ugyanakkor, saját tapasztalatom az, hogy az önkéntes munka is hasonló reakciókat vált ki. – mondta Zsolnai.  Ha valaki megteheti, a jövőben csatlakozzon valamelyik karitatív akcióhoz. A téli időszakban nagy szükség lesz az ilyen típusú segítségre. Idén a Mikulásgyár az eddigieknél is nagyobb fordulatszámon szeretne dolgozni. Decemberben, a tavalyi 1200 önkénteshez képest, akár 2000 önzetlen dolgozót is tudna foglalkoztatni –tette hozzá a Mikulásgyár szervezője.

Karácsonykor sok ember segít a rászorulókon, de szerencsére egyre többen csatlakoznak önkéntes munkásként valamely karitatív szervezethez más időszakokban is. De, akinek ideje nem engedi, hogy ilyen feladatot vállaljon el, az is megteheti, hogy ma tesz valami jót, apróságot embertársai érdekében. Öleljük meg valamelyik hozzátartozónkat, barátunkat. Biztosak lehetünk abban, hogy komoly hatással lesz rá – mondta Zsolnai.

Hozzászólások