Keresés
-18O
Veszprém
2020.06.01., hétfő (Tünde)

Toldit idéző megmérettetés Balatonszárszón

MTI- 2016.08.11. 00:00
745
Augusztus 13-án, szombaton mindenkit szeretettel várnak a „Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője” elnevezésű sportvetélkedőkre.

Népi hagyományaink, kulturális örökségünk, nemzeti összetartozásunk, a magyarlakta települések kapcsolatának erősítése a célja a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége (MTTOSZ), a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, valamint a Magyar Autóklub társszervezésében Balatonszárszón zajló játékos sportvetélkedőnek.Kiváló családi programnak ígérkezik az idén huszonharmadik alkalommal megrendezendő verseny, amelyben a Toldit idéző petrencés rúd tartás mellett a parasztlegények virtuskodását bemutató szalmabála rakodás és a favágók erejét dicsérő rönkforgatás is szerepel. A legtöbb városi fiatal számára ismeretlen saroglyatartás, és a szintén kevesek által ismert csúszókorong dobás is versenyszám lesz.

A technikai készségeket, ügyességet, gyorsaságot felmérő lövészet, kerékpározás, vízibiciklizés mellett lesz többek között látványos és mókás autógumi hajítás és traktorgumi forgatás is. Minden bizonnyal a nézők kedvence lesz a "Részeg férj hazatolása a kocsmából talicskán" című versenyszám, ahol nemcsak a gyorsaságot, de a hölgyek szókincsét is díjazzuk. Legalább ilyen izgalmasnak ígérkezik az óriás sítalpas váltóverseny is.
A verseny Balatonszárszó utcáin és a strandon kínál szabadon látogatható programot a nézőknek.


Kiadó: Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége

OS - Országos Sajtószolgálat


Hozzászólások