Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.20., szombat (Illés)

Halálos munkabaleset történt Uzsabányán

Offmedia- 2016.07.28. 20:17
495
A munkagép meglökte a vasanyagot, az ráesett a férfira, aki meghalt.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt folytatott nyomozást.

Csapadékvíz-elvezetési munkálatok közben történt balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2015. december 18-án. Egy 50 éves férfi dolgozott Uzsabányán egy munkaárokban, amikor ráesett egy vasanyag, amit egy lánctalpas munkagéppel dolgozó 57 éves férfi, a gép üzemeltetése közben meglökött.

Forrás:Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A sértetthez mentőt hívtak, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette. A nyomozás során beszerzett adatok szerint az 57 éves gépkezelő megszegte a munkavédelmi előírásokat.


A rakodás megkezdésekor nem kellő körültekintéssel járt el, mivel a munkavégzést addig nem kezdhette volna meg, amíg meg nem győződik arról, hogy nincs a gép hatókörében tartózkodó személy.


Az 57 éves férfi ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Tapolcai Járási Ügyészségnek.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások