Keresés
-18O
Veszprém
2019.08.25., vasárnap (Lajos, Patrícia)

Három emberre gyújtotta rá a házat lovászpatonai férfi

Offmedia- 2016.04.29. 10:00
239
Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék csütörtökön nem jogerősen azt a férfit, aki tavaly májusban három emberre rágyújtotta lovászpatonai házukat.

A vádirat szerint a sértett korábban lakhatást biztosított a férfinak, de ezt egy eltűnt tenyészmarha miatt felmondta. A vádlott tavaly május 23-án hajnalban, egy előző este tettlegességig fajult vita után visszatért a lovászpatonai házhoz. A bejárat elé torlaszt emelt, amelyet gyúlékony anyaggal lelocsolt és meggyújtott, később pedig egy égő gázolajos kannát bedobott az egyik ablakon.

A sértett és két hozzátartozója még időben kimenekült az épületből, de a házban és az udvaron tárolt gépkocsiban károk keletkeztek. A tűzben elpusztult csaknem hetven fürj és egy kölyökkutya.

A vádlott még aznap este önként jelentkezett a pápai rendőrkapitányságon, ahol őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

A férfi eltorlaszolta az ajtót, és bedobta az égő, gázolajos kannt az ablakon

A Pfeifer Péter vezette tanács csütörtökön emberölés kísérlete és több rendbeli rongálás, továbbá állatkínzás bűntettében találta bűnösnek a férfit.

Az ítélet kihirdetése után a vádlott és védője az emberölési kísérlet téves minősítésének megállapítását kérve részbeni felmentésért és enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon folytatódik, a vádlott előzetes letartóztatásának fenntartása mellett.


/MTI/

Hozzászólások