Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.14., péntek (Marcell)

Házhoz mennek a zöldhulladékért

Offmedia- 2016.10.06. 12:25
536
A szolgáltatók idén ősszel is házhoz mennek a zöldhulladékért Veszprémben és közigazgatási területeken.
A begyűjtés, regisztráció és körzetbeosztások nélkül, október 15-től kezdődően, nyolc héten keresztül történik majd hét elejei elszállításokkal.

A „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. és a „VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. kéri a lakosságot, hogy a begyűjtésre szánt zöldhulladékát az érintett időszakban, hétvégén - szombaton és vasárnap - helyezzék ki, figyelve ezzel a városkép rendezettségére és a begűjtési munka hatékonyságára.

A zöldhulladék összetétele kezelését tekintve kétféle: 
• darálásra, energetikai hasznosításra alkalmas fás szárú (faág, gally);
• komposztálásra alkalmas lágyszárú zöld hulladékok (fű, lomb, egyéb kerti hulladék).


A komposztálásra alkalmas zöld hulladékot zsákokban kell kihelyezni, a fás szárú zöldhulladékot pedig lehetőség szerint, 1 méterre darabolva, kötegelve úgy, hogy az a közlekedést se az utakon se a járdán ne akadályozza.

Az akció során arra törekszik a társaság, hogy a zöldhulladékot az eltérő kezelésüknek megfelelően elkülönítsék, s újrahasznosításának elősegítésével fokozottan érvényesítsék környezetünk védelmét.

Akik nem tudnak vagy nem akarnak élni ezzel a lehetőséggel, továbbra is igénybe vehetik a Kistó utcai hulladékgyűjtő udvar lakosság számára biztosított térítésmentes szolgáltatását, ahova nyitvatartási időben bármikor beszállíthatják az érintett hulladékokat.

Forrás: www.vkszrt.hu

Hozzászólások