Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.18., hétfő (Piroska)

Helyi iskolában vezetnek be programot az erőszak visszaszorítására

MTI- 2016.09.30. 09:42
867
Finn példát követnek a papkeszi iskolában.

Három magyar iskolában már az idei tanévben bevezetik az iskolai erőszak visszaszorításában hatékonynak bizonyult finn módszert, a KiVa programot, melynek célja a bántalmazás megelőzése és az esetek kezelése - számolt be róla Magyar Hírlap pénteken.


A finn Turkui Egyetemen kidolgozott KiVa bántalmazásellenes program olyan sikeres, hogy Finnországban az állami általános iskolák 90 százalékában alkalmazzák, de átvették már Hollandiában, Észtországban, Olaszországban és Walesben is.

 
A magyar licenctulajdonos, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a honlapján jelentette be, hogy a papkeszi Bocskai Általános Iskola, a kispesti Hungária Kollégium és Általános Iskola és a Kelenvölgyi Általános Iskola tanárai tréningeken ismerkedtek meg a KiVa programmal.

A KiVa célja egyfelől a bántalmazás megelőzése, másfelől az előforduló esetek kezelése. A projektben résztvevő gyerekek megtanulják, hogy elutasítsák az iskolai zaklatást, és lépjenek is fel ellene, ha pedig ilyet tapasztalnak, támogassák az áldozatot - írta a lap.


Hozzászólások