Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.18., hétfő (Piroska)

Hogy a beteg gyerekeknek is szép legyen a karácsony

Offmedia- 2016.12.08. 17:01
1969
Csendben tenni a boldog mosolyokért.

Összefogást kezdeményeztek, hogy a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán is szép legyen a karácsony. Minden kis segítség fontos.

A kezdeményezés célja, hogy szebbé tegyék az ünnepet és a mindennapokat azok számára, akik a kórházban gyógyulnak szeretteikkel.

"Elképzeltük, amikor egy kisgyerek és családja valamilyen betegség miatt a kórházban kénytelen tölteni az év legszebb ünnepét, távol az otthon biztonságától és boldogságától. Láttuk azt, milyen körülmények között küzdenek a koraszülött babák szülei napról napra, nemcsak karácsonykor.  Az orvosok, nővérek, pedig értük dolgoznak karácsonykor is. A gyógyuláshoz, megerősödéshez a szeretet mellett az otthonos környezet is hozzájárul. Fontos számunkra, hogy együtt teremtsük meg nekik" - írják a közleményben.

A jótékony célokra most partnereket keresnek, akik csendben tesznek velük a boldog mosolyokért, akik a szervezőkkel együtt átérzik a karácsony örömét és a meleg környezet gyógyító erejét.

Miben várnak segítséget?

* karácsonyfa (2db 1 az előtérbe, 1 közös térbe)

* karácsonyfadíszek (nem törékeny, nem ehető, abszolút gyerekbarát)

* játék (új vagy használt, de jó állapotú, minden korosztálynak), olyan, amit hazavihet és olyan, ami ottmarad a gyerekosztályon

* az anyaotthonba háztartási gépek és dekoráció (függöny, falra képek)

* sütemény (tartós, száraz, kekszféle, mézeskalács…)

További naprakész információ: http://facebook.com/fontosvagyveszpremhet!

Hozzászólások