Keresés
-18O
Veszprém
2019.05.20., hétfő (Bernát, Felícia)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Fegyversimogató, harci bemutató és veterán felvonulás a honvédelmi napon

Fegyversimogató, harci bemutató és veterán felvonulás a honvédelmi napon

Káposztás Vivien- 2016.05.21. 18:00
2073
Mi-24, katonai terepjárók, BTR, Méray motorok, fegyversimogató, repülőgép szimulátor - csak néhány érdekesség az I. Veszprémi Honvédelmi Napról.

Az I. Veszprémi Honvédelmi Napon mindent lehetett ma. Lehetőség volt belülről megvizsgálni egy Mi-24-es helikoptert, amerikai, szovjet és német terepjárókat, katonai egyenruhákat, kipróbálni a repülőgép szimulátort, befeküdni egy lövészárokba, távirányítóval tankot vezetni, fegyvert simogatni, vagy bemászni egy igazi harckocsiba.

A Laczkó Dezső Múzeum Török Ignác utcai épületének udvarán igazán feltűnő jelenség volt a Mi-24-es repülő, aminek csodájára is járt mindenki. Rögtön a bejáratnál a Bakony Harcihelikopter Ezred relikviáit csodálhattak meg az érdeklődők: matricákat, kitüntetéseket, igazán ritka sapkákat, jelvényeket - persze mindegyiknek története van, amit szívesen el is meséltek a szervezők.


Mellette felsorakoztak az amerikai, szovjet és német terepjárók, teherautók, melyek délelőtt felvonultak a városban, az Óváros téren tettek egy kis pihenőt, élvezték a rivaldafényt, majd visszatértek a Mi-24 mellé. (A felvonulási videónkat itt nézheted meg)A Tanulmányi Raktárban az LDM militária gyűjteményét, számos katonai egyenruhát, sapkát, II. világháborús relikviát lehetett megismerni.A népszerű fegyversimogatón korábban és jelenleg is használt harcászati eszközökkel ismerkedhettek az érdeklődők.

A lövészárokban igazi háborús helyzetet modelleztek szögesdróttal, fegyverekkel, gránátokkal, de korabeli rádiós műsort is lehetett hallgatni, vagy belelapozni az 1945. június 15-ei újságokba is.

Méray motor

Délután fegyveres bemutatók, az MH Légierő Zenekar koncertje, autós rajta ütés tette még izgalmasabbá a programot.

Hozzászólások