Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.08., szombat (László)

Húszméteres lángokkal égett egy bútorgyár Herenden (fotókkal)

Offmedia- 2016.09.26. 11:02
3728
Tűz keletkezett hétfőn délelőtt egy bútorgyártó csarnokban Herenden, a vasúti átjáró után.
A lángok hamar továbbterjedtek az épületben, ahol rengeteg éghető anyagot tároltak, a közel kétezer négyzetméteres épület teljes terjedelmében húszméteres, hatalmas lángokkal ég.

Az elsődleges felderítés szerint mindenki elhagyta az üzemet és senki sem sérült meg az eddig ismeretlen eredetű tűzben
Forrás:MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A tűz egyelőre folyamatosan terjed, a nagy erőkkel a helyszínre riasztott tűzoltók nyolc vízsugárral dolgoznak a továbbterjedés megakadályozásán.

Forrás:MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A helyszínre Veszprémről, Ajkáról és Balatonfűzfőről összesen öt tűzoltórajt, valamint két vízszállítót és egy magasból oltani képes létrás szert riasztottak, valamint a helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor is. Az elsődleges felderítés szerint mindenki elhagyta az üzemet és senki sem sérült meg a tűzben.Frissítés, 12:58

Nem került veszélyes anyag a levegőbe.

Több órás megfeszített munkával, habosított vízsugarak segítségével oltották el a tűzoltók a herendi vasútállomás közelében még délelőtt kigyulladt 2000 négyzetméteres bútorgyártó csarnokot. Veszprémből, Balatonfűzfőről és Ajkáról vonultak tűzoltóegységek a helyszínre, Veszprémből, Ajkáról és Pápáról az oltóvizet szolgáltató vízszállítók érkeztek, a munkálatokat egy magasból oltani képes létrás szer is segítette és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

A mobil labor méréseket végzett, amelyek nem mutattak ki veszélyes anyagokat a levegőben. Az oltást az épületben tárolt rengeteg éghető anyag és a nagy füst nehezítette. A habosított vízsugarakkal végül a matracok tüzét is sikerült megfékezni, így a tűz más épületekre nem terjedt át. A tűz által nem érintett anyagokat ezekben a percekben is folyamatosan mentik az épületből, a tűzben senki sem sérült meg. A műveleti szolgálat tűzvizsgálati eljárás keretein belül vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit. Az utómunkálatok több órát vesznek igénybe.


Hozzászólások