Keresés
-18O
Veszprém
2019.04.20., szombat (Tivadar)

Idén is támogatja az alapítvány a veszprémi babákat

MTI- 2016.07.03. 00:45
272
A Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány közleményben arról tájékoztatott, hogy a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány 2016-ban is segíti a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház gyermekellátását.
A sokmilliós támogatásnak köszönhetően a gyermekmentés zavartalanul működhet.

 

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház gyermekellátása az idén is számíthat a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány támogatására. Az alapítvány a 2015-ös évben orvosi műszerek, minőségi szakmai anyagok, a betegek kényelmét, ápolását segítő eszközök beszerzésével járult hozzá a koraszülöttek, súlyos állapotú betegek gyógyításához. A sorolt tételek 17 millió forint értékű segítséget jelentenek.

Az alapítvány idén újabb 5 millió forintot fordított egyszerhasználatos eszközökre, érzékelőkre - mindezt a befizetett adó 1%-ból származó bevételekből. Így a szűkös gazdasági keretek ellenére sem kell lemondani arról, hogy a megye rászoruló gyermekbetegeinek ellátásához a legjobb minőségű felszerelésről. 

Forrás:pixabay.com
 

Az adományokat felajánlók jóvoltából sor került új légzésterápiás módszer bevezetésére és korszerűsödött az újszülöttkori sárgaság kezeléséhez szükséges géppark is.

Folyamatos az anya-gyermek kontaktus lehetőségeinek bővítése: zajlik a "kenguru" módszer feltételeinek megteremtése, a Ringató Országos Zenei Nevelési Program Rábaközi Rita zenepedagógus osztályos működtetésével.

Az alapítvány folyamatosan végzi újszülött és koraszülött mentési feladatát Veszprém megye és Siófok vonzáskörzetében. Idén már 60 esetben vonult ki speciális mentőcsapatuk és folytatódnak a gyermek újraélesztő képzések is.

 

Hozzászólások