Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.14., péntek (Marcell)

Így emlékeztek az iszapkatasztrófa áldozataira

Offmedia- 2016.10.07. 09:00
901
Harangszóval és mécses gyújtással emlékeztek.
Október negyedikén, a vörösiszap-katasztrófa napján, Kolontáron és Devecserben harangzúgással, fotókiállítással és mécses gyújtással emlékeztek az immár hat éve történt eseményekre.

A települések azóta újra visszatértek a mindennapi életükhöz, a lerombolt, lakhatatlan épületek helyén újak épültek, azonban Magyarország eddigi legnagyobb ökológiai katasztrófájának emléke tovább él.

Forrás:Ajkai KvK

Kolontáron szentmisét celebráltak, emléket állítva ezzel az áldozatoknak, ezt követően pedig a település polgármestere, Tili Károly mondott beszédet. A polgármester beszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítséget nyújtottak a nehéz időszakban.

Devecserben sajtófotó kiállítás nyílt a katasztrófa idején készült képekből, melyek egy pillanatra újra visszaidézték a résztvevők számára a 2010 októberében történt eseményeket.


A fotókiállításon, valamint az azt követő koszorúzáson és mécses gyújtáson a katasztrófavédelem képviseletében dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, megbízott főigazgató-helyettes, Dányi Béla tű. ezredes, Veszprém megyei igazgató, valamint Rozmán Gyula tű. ezredes, az ajkai katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője vett részt, ezzel adózva az áldozatok emlékének, valamint a katasztrófát követő mentési munkálatokban dolgozó tűzoltók és katasztrófavédelmi szakemberek hősies helytállása előtt.


Hozzászólások