Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.08., szombat (László)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Megállapodás a kézilabda klubbal, névváltozás és tízmillió forintos korszerűsítés - Így kezdték meg a helyi iskolák az új tanévet

Megállapodás a kézilabda klubbal, névváltozás és tízmillió forintos korszerűsítés - Így kezdték meg a helyi iskolák az új tanévet

Káposztás Vivien- 2016.09.14. 15:00
1453
Ilyen fejlesztések zajlottak a nyáron a veszprémi iskolákban.

A város iskoláit kérdeztük meg, hogyan készültek a tanévkezdésre, az alábbi válaszokat kaptuk:

A Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola ebben a tanévben is 3 első osztályt indít. Az 1.A osztály sportiskolai, az 1.B normál, az 1.C "Kék madár" programmal tanító osztály.

A nyár folyamán kicserélték a tornaterem nyílászáróit, sokkal világosabb, szebb helyen mozoghatnak a gyerekek.

Együttműködési szerződést írtunk alá a Telekom Veszprém Kézilabda klubbal, a Veszpém Handball Team Zrt.-vel, melynek kapcsán az iskolai edzéseket Ivo Diaz, Ernst Attila és Károlyfi Viktor fogják tartani. A klub versenyezteti a tanulókat, és biztosítja a felszerelést számukra.

Bekerült a Pedagógiai Programunkba a "Boldog iskola" program, amit elsőként nyertünk el az országban. Tanulóink és pedagógusaink nagy lendülettel, hittel, akarattal kezdték el az új tanévet - tájékoztatott Barták Péterné, intézményvezető.

---------

Irányi László, a VSZC Ipari Szakközépiskola igazgatója az alábbi tájékoztatást adta: Iskolánkban a nyár folyamán a szokásos karbantartási munkálatokat végeztük el. Nagyobb arányú felújítás, fejlesztés nem történt. A tanév legnagyobb újdonsága, hogy szeptember 1-től iskolánk neve és képzése megváltozik. A szakképzés átalakítása miatt ezután szakgimnázium leszünk szakközépiskola helyett. A felsőbb évfolyamok még kifutnak szakközépiskolaként, míg a 9. évfolyam szakgimnáziumként kezdi. Ez a képzésforma az érettségi mellé szakmát is ad a tanulóknak, majd egy újabb évet eltöltve falaink között technikusi oklevelet is szerezhetnek. Ez a tanév lesz az, amelyben az utolsó gimnáziumi osztályunk is leérettségizik, ezzel tiszta profilú szakképző iskolává válunk.

Forrás:Istock fotó

---------

Némedi Lajos, a város alpolgármestere a Vetési Albert Gimnáziumban történt fejlesztésekről az MTI-nek beszélt:

Veszprémben mintegy 90 millió forintot költöttek oktatási intézmények korszerűsítésére, kisebb felújításokra - tájékoztatta a város alpolgármestere az MTI-t. Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) elmondta: tízmillió forintból újul meg a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnoka. A beruházás pályázati forrásból valósul meg, 30 százalékos önrész mellett. A fejlesztés nyomán több ezer diák és felnőtt sportolhat a korábbiaknál kedvezőbb feltételek között.

Az alpolgármester kifejtette: a város két általános iskolájában homlokzati nyílászárókat cserélnek, 28 millió forint értékben. A falvizesedés okozta károk felszámolására két iskolában költenek, összesen ötvenmillió forintot, vakolatcserére pedig egy intézményben hárommillió forintot szánnak. A középiskolai kollégiumban és egy általános iskolában vizesblokkot újítanak fel, 11 millió forint értékben.

---------

Továbbtanulásról, pályaválasztásról, a munkaerő- és szakemberhiány lehetséges okairól és az ingyenes nyelvi tanfolyamnak hirdetett képzésről beszélgettünk a Eveli Péterrel,Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatójával. Erről részletesen itt olvashatsz

Hozzászólások