Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Ilyen korszerűsítésekkel kezdődik a tanév Veszprémben

MTI- 2016.08.29. 18:00
847
Országszerte újítottak fel iskolákat, tantermeket, tornacsarnokokat.

Szeptemberre iskolákat, óvodákat, bölcsődéket újítottak fel országszerte. A tanévkezdésre Ecseren és Budaörsön új iskolaépületet emeltek, Békéscsabán új tantermeket és műfüves labdarúgópályát alakítottak ki, Gyulán bővítettek egy óvodát, Veszprémben pedig megújult egy középiskolai tornacsarnok.

 

Veszprémben mintegy 90 millió forintot költöttek oktatási intézmények korszerűsítésére, kisebb felújításokra - tájékoztatta a város alpolgármestere az MTI-t. Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) elmondta: tízmillió forintból újul meg a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnoka. A beruházás pályázati forrásból valósul meg, 30 százalékos önrész mellett. A fejlesztés nyomán több ezer diák és felnőtt sportolhat a korábbiaknál kedvezőbb feltételek között. 
Az alpolgármester kifejtette: a város két általános iskolájában homlokzati nyílászárókat cserélnek, 28 millió forint értékben. A falvizesedés okozta károk felszámolására két iskolában költenek, összesen ötvenmillió forintot, vakolatcserére pedig egy intézményben hárommillió forintot szánnak. A középiskolai kollégiumban és egy általános iskolában vizesblokkot újítanak fel, 11 millió forint értékben.

 

Hozzászólások