Keresés
-18O
Veszprém
2019.08.25., vasárnap (Lajos, Patrícia)

Indul a Utcazene!

MTI- 2016.07.20. 12:20
623
Ma kezdődik szombatig tart az OTP Bank Utcazene Fesztivál Veszprémben, amelyen hazai és külföldi zenészek tucatjai lépnek fel különböző színpadokon.


A belváros ezekben a napokban igazi fesztiválhelyszínné alakul, az érdeklődők kora délutántól egészen késő estig hallgathatják a legkülönfélébb zenei stílusokat és produkciókat - közölték a szervezők az MTI-vel.

A négy napon át több mint tíz helyszínen csaknem kétszáz koncert lesz. Húsz kiválasztott zenész és előadó verseng az egymillió forint összértékű fődíjért, amit a szakma és a közönség külön-külön ítél oda a versengő fellépőknek. Az OTP Bank Facebook oldalán kiírt közönségszavazásban a legtöbb szavazatot elnyerő produkció részesül a közönségdíjban, a szakmai zsűri szintén 500 ezer forint összegű díjjal jutalmazza az általa kiválasztott utcazenészt vagy csapatot.


A nemzetközi mezőnyben mások mellett brit, német, holland, finn, belga, olasz, cseh, lengyel, dán és francia előadó található. A fellépők között lesz a német Musik for the Kitchen, a finn Steve 'n' Seagulls, az egyaránt berlini Riders Connection és Trouble Notes, a Brüsszelből érkező Tram33 és Jaune Toujours, a francia Anastasia, a lengyel Krakow Street Band, a brit Midnight Barbers, a londoni Urban Voodoo Machine, a holland és finn gyökerű Town of Saints, a milánói Mr Alboh, a francia Summer Rebellion, a cseh Mydy Rabycad, valamint az az olasz Syndrome.

Az Íródeák Művészeti Udvarban, ahol Veszprém és környékének feltörekvő zenekarainak és zenei formációínak zenei estéit hallgathatod meg.

A zenék mellett természetesen a hasunkról sem feledkeztek meg a szervezők. A Food Truck Show Veszprém már szerdán déltől várja az ínyenceket, ahol persze a zabálás is kezdetét veszi.

Persze a látvány sem maradhat el, az óriáskerék csak egy hangulatfokozó, mellette lesz például tűzzsonglőr-bemutató minden este 22:00-tól az óránál. 


Hozzászólások