Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.23., kedd (Lenke)

Jó tudni, hogy ennyien vigyáznak ránk

Offmedia- 2016.06.23. 12:41
235
Polgárőrök a nyaralók és a Balatonon élők biztonságáért.
Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye

Az önkéntes bűnmegelőzők is sokat tesznek annak érdekében, hogy az idegenforgalmi idényben javuljon a Balaton és a Velencei-tó közbiztonsága, az itt élők és az ide érkezők biztonságérzete - hangzott el a polgárőrség balatoni idénynyitó rendezvényén Balatonalmádiban.

A négy megye - Somogy, Zala, Veszprém és Fejér - polgárőr vezetőinek tanácskozásán Anda György r. ezredes, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnöke a rendőrségi feladatokat vázolta, s szólt arról is: mely területeken kéri a stratégiai partner polgárőrök segítő támogatását. A négy megye polgárőr vezetői a feladatokra való felkészülésről adtak számot.

Fotónk csak illusztráció
Forrás:pixabay.com

Túrós András, az OPSZ elnöke azt hangoztatta: a Balaton nemzeti kincsünk, ezért az országos szövetség kiemelten kezeli e térség közbiztonságát. A Balaton-parti 35 polgárőr egyesület 1267 tagja és a Velencei-tó mentén lévő négy egyesület 91 polgárőrének megfelelő tapasztalata van e kérdés kezelésében. Ösztönzésként bejelentette: az idény végén minden megye egy-egy egyesülete és polgárőre elismerésben részesül. Tudatta azt is: az egységes megjelenés érdekében a kerékpáros- és strandszolgálat tagjai rövidnadrágot, s valamennyi itt tevékenykedő polgárőr új láthatósági mellényt kap.

Összefogás, együttműködés, párbeszéd az üdülőkkel, a lakossággal - ez legyen az idei évad mottója. Az elnök biztos abban: a rendőrség szakmai iránymutatásával a polgárőrök is jelentős mértékben járulhatnak hozzá az idegenforgalom még jobb biztonságához.

Hozzászólások