Keresés
-18O
Veszprém
2020.05.30., szombat (Janka, Zsanett)

Jogsi nélkül hajtott a rendőrök elé egy ittas sofőr

Offmedia- 2016.08.29. 17:00
517
Veszprém megyében az elmúlt hétvégén összesen 21 járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés miatt.

Huszonegy alkalommal jelzett a járművezetőknél alkoholfogyasztást a szonda 2016. augusztus 26 és 28 között Veszprém megyében. Köztük volt az a 19 éves pápai sofőr is, aki vezetői engedély nélkül közlekedett gépkocsijával.

Egyházaskesző külterületén 2016. augusztus 28-án 2 óra 10 perckor intézkedtek a helyi körzeti megbízottak egy hatósági jelzés nélküli gépkocsit sofőrjével szemben, aki az „elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva a rendőrautó elé hajtott. Az egyenruhások igazoltatták a gépkocsit vezető pápai 19 éves V. B.-t, akiről kiderült, hogy nem rendelkezett a személygépkocsi vezetésére jogosító engedéllyel, valamint a tulajdonát képező hatósági engedély és jelzés nélküli gépkocsira kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást sem kötött.

A két utast is szállító férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a körzeti megbízottak mintavétel céljából előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol a hitelesített alkoholszonda megerősítette az alkoholfogyasztást. V. B. ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, míg az engedély nélküli vezetés és egyéb szabálysértések ügyében a Pápai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya folytatja le az eljárást.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások