Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)

Jól teljesített a Mikulás szánsegédje, a Füred Kapitány

Offmedia- 2016.12.29. 13:04
1542
A tavalyi évnél is sikeresebb volt az a karitatív akció, amelyben 1.000.000 Ft értékű adomány gyűlt össze rászorulók számára.

Az akció keretében használt játékokat, könyveket, melegebb ruhákat és élelmiszert gyűjtöttek. Az akcióra Alsóörsről, Csopakról, Füredről és Tihanyból hozták a családok a legtöbb adományt. De jött ajándék Ajkáról és Bükfürdőről és Sárvárról is. Többen átjöttek a déli partról is, hogy részt vegyenek  az akcióban, így nyugodtan mondhatjuk, hogy Füred kapitány eseménye már turisztikai vonzerővel is rendelkezik - közölte Éskovács Péter, az akció sajtófőnöke.

Mint ismert, idén második alkalommal szervezték meg a Füred kapitány karácsonya elnevezésű karitatív akciót. Itt a gyerekeket és szüleiket várta Füred kapitány, a helyi mesehős. A játékos akcióval a kicsiket szerették volna megtanítani a szolidaritás fontosságára. A füredi Trüffel Csokibárban berendezett bázisról több autóval szállították el a Mikulás fővárosi gyárába az adományokat, de jutott ajándék Balatonalmádiba néhány családhoz, Siófok környéki iskolákba, és a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központba, amely többek között 21 településen végez családi segítségnyújtást.

Az akcióban több autós márka is segített. A balatoni utakon januárban is megjelennek majd a Toyota és a Jaguar jótékony autói. Mind a két márka különböző karitatív akciókban vesz  részt itthon. Az olasz sportmárka pedig jelenleg  több más országban is bekapcsolódik jótékonysági  akciókba, Belgiumban még ezekben a napokban is járják az utcákat azok az autók, amelyekre a Mikulás lecserélte rénszarvasait.


Hozzászólások