Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.13., hétfő (Jenő)

Jurassic Park a Gulya-dombon

Káposztás Vivien- 2016.05.18. 15:57
1645
Életnagyságú dinoszauruszok népesítik be a veszprémi Gulya-dombot.
Hatalmas őslények vicsorognak a Gulya-dombon néhány hete, de szerdától már közelebbről is lehet őket vizsgálgatni, ugyanis ünnepélyesen átadták a Veszprémi Állatkert legújabb fejlesztését, a Dinóparkot.

Forrás:Off Média

Brányi Mária alpolgármester a megnyitón elmondta, hogy az őslénypark helyszíne majdnem azon a területen található, ahol 1899-ben Laczkó Dezső rábukkant egy triász korból való kavicsfogú álteknős maradványaira. A közeg is időutazásra invitál, és segít továbbvinni Veszprém hírnevét.

Forrás:Off Média

Török László, az állatkert igazgatója elmondta, egy hatalmas álom valósult meg ezzel a beruházással, amellyel nem kevesebb, mint 250 millió évet is visszautazhatunk az időben. Köszönetet mondott a támogatóknak, dolgozóknak, majd sok-sok kisgyerek segítségével hivatalosan is átvágta a szalagot Magyarország legnagyobb dinóparkjának bejáratánál.

A park egyik büszkesége, a tyrannosaurus rex
Forrás:Off Média

Az érdeklődőket Csizmadia Károly, biológus vezette körbe és avatta be az őslények világába, és a paleontológusok munkájába.

Forrás:Off Média


A tanulmányi séta után a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt: végezhettek ásatást, dinókat festettek, színeztek.


Hozzászólások