Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.24., vasárnap (Timót)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Világító szarvas és nosztalgia körhinta az idei karácsonyi vásár sztárjai

Világító szarvas és nosztalgia körhinta az idei karácsonyi vásár sztárjai

Káposztás Vivien- 2016.11.25. 19:07
3886
A szervezők remélik, hogy szelfipontként tekintenek majd az vásárba ellátogatók a hatalmas, világító szarvasra.

Pénteken délután hivatalosan is megnyílt az Illatos Advent veszprémi karácsonyi vásár.

Ismét eltelt egy éve, újra eljött az adventi készülődés ideje, így Veszprém városába is karácsonyi hangulat költözött. Immár második alkalommal a VKSZ Zrt. a szervezi a veszprémi karácsonyi vásárt. Idén is készültek újdonságokkal, hogy színesebbé, meghittebbé tegyék az ünnepet.

Dr. Temesvári Balázs a VKSZ Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében elmondta, a tavalyi év sikerén felbuzdulva, tovább folytatják a szervezést, próbálják még szerethetőbbé tenni a vásárt és még jobban kihasználni a lehetőséget, amit az új, felújított belváros nyújt.

Dr. Temesvári Balázs

- Ebben az évben is olyan attrakciókkal készülünk, amivel többet tud adni a tér, mint egy egyszerű karácsonyi vásár. A legkisebbekre is gondoltunk, akiknek Mesekuckóval, játékfoglalkoztatóval kedveskedünk, amik az adventi hétvégeken működnek majd. Emellett sikerült megnyerni egy nosztalgia körhintát, ami a hangulatot magasan emeli majd. A hatalmas szarvas, teljes fényben pompázva remélhetőleg szelfipontként szolgál majd. Ezeken túl a világítás, a fények, illatok és a kedves dolgok, amikkel az árusok készültek, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy lélekben is felkészüljünk az adventre, karácsonyra. Tartalmas programokat kínálnak a városnak - zárta mondandóját dr. Temesvári Balázs.

Mi már tudjuk, hogy itt szelfizel majd a legtöbbet az idei vásárban

Brányi Mária alpolgármester elmondta, a vásárban együtt is készülhetünk a karácsonyra, hiszen itt idén is sokkal többről van szó, mint egy szokványos vásár.

- Évek óta tartjuk az illatos advent sorozatot, aminek az a lényege, hogy ne csak fizikai valóságunkban, hanem lélekben is készüljünk az ünnepre, készüljünk egyénenként, készüljünk családonként. Meggyőződésem szerint a családi élet legfontosabb eseménye a karácsony, ilyenkor mindenki érzi, hogy a családi közösség micsoda erőt ad. Az erre való felkészülés jegyében akkor tud minket a teljes melegség eltölteni, ha lélekben már előbb készülünk.

A város úgy segíti ezt a felkészülést, hogy számtalan gyerekprogramot kínál, nem csak a vásár területén, hanem a Hangvillában, az Agórában, a Szaléziánumban. Emellett készülnek zenei, kézműves foglalkozásokkal, meseesttel, illetve ezekhez kapcsolódóan hagyományőrző rendezvényekkel, Luca-napi programokkal, kiállítással is. Ezekkel igyekszik a város színesebbé tenni a felkészülést, hogy mindenki a saját lelkületéhez illő programmal találkozzon. Ezeket a programokat nem csak a veszprémieknek, hanem a térségben élőknek, az ide látogatóknak is ajánlják. Készüljünk lélekben mi veszprémiek együtt a karácsonyra! - zárta szavait az alpolgármester. Azt kívánta, hogy az Illatos Advent műsoraival kezdjük meg közösen a felkészülést.

A megnyitón közreműködött a herendi Prelude Női Kamarakórus, akik több mint 2 éve alakultak, döntően pedagógusokból állnak és a klasszikus művektől a mai modern darabokig sokszínű repertoárral rendelkeznek.

A herendi Prelude Nőikar

A karácsonyi vásár és az Illatos Advent részletes programjaiért kattints ide

Hozzászólások