Keresés
-18O
Veszprém
2020.06.01., hétfő (Tünde)

Kész kontra Némedi: közpénzek nyomában

Offmedia- 2016.09.28. 13:52
918
Kész Zoltán a sajtónak beszélt a közpénzek eltűnéséről, Némedi Lajos pedig állítja, hogy őt senki nem kérdezte az ügyben.

Kész Zoltán az alábbi nyilatkozatot adta ki (változtatás nélkül közöljük) 


Ki kell jelenteni, hogy Veszprém közelmúltjának legnagyobb korrupciós botrányában van politikai szál: Némedi Lajos fideszes alpolgármester neve igenis felmerült a nyomozás során. Akármennyire is titkolta ezt az érintett és a lopást alapfilozófiájának tekintő pártja, a Fidesz, dokumentumok állnak rendelkezésre, amelyek szerint több vallomás is összefüggésbe hozta az önkormányzati szervezetnél, illetve jogelődjénél eltűnt mintegy negyvenmillió forintot Némedi Lajos házfelújításával.

Az alábbiakban idézek egy, a Némedi-ügyre rálátó személy nekem tett nyilatkozatából:

„Megdöbbenéssel és mély szomorúsággal tölt el, hogy a veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezetnél, illetve jogelődjénél történt korrupciógyanús ügyek felderítése rendkívül lassan halad.  Bízom a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szakszerű és politikai ráhatástól mentes eljárásában, ugyanakkor aggodalommal tölt el a hiteles tájékoztatás hiánya.”

Az ügyre rálátással bíró személy a későbbikben kijelenti:

„Némedi Lajos alpolgármester a nyomozóhatóság látókörébe került. Az is egyértelmű, hogy Némedi Lajosra több személy is terhelő nyilatkozatot tett az eltűnt közpénzek, illetve Némedi Lajos házfelújításával kapcsolatban.”

Ezek után a következő kérdéseim vannak.

Azt kérdezem Némedi Lajostól: tud-e arról, hogy többen ellene vallottak? Továbbra is fenntartja-e azt az állítását, hogy nem hallgatta ki a rendőrség, személyét nem hozták összefüggésbe a bűncselekménnyel? Kért-e vagy fenyegetéssel kényszeríteni próbált-e bárkit arra, hogy az ellene elhangzott vádakat a nyomozóhatóság figyelmen kívül hagyja?

Ovádi Pétertől, a Fidesz helyi párttitkárától azt kérdezem: honnan vették, hogy Némedi Lajos neve nem merült fel az ügyben, milyen forrásból származik a hamis állítás, netán szándékosan vezették félre a közvéleményt?

Végül azt kérem a nyomozóhatóságoktól, hogy tegyenek meg mindent a korrupciógyanús eset korrekt kivizsgálása érdekében, és ne engedjenek a rájuk nehezedő politikai nyomásnak. A helyi közvéleményben vannak olyan hangok, amelyek az elhúzódó nyomozásban az ügy elaltatását látják, kérem a nyomozóhatóságokat, szakmailag megkérdőjelezhetetlen, gyors munkájuk eredménye révén cáfolják meg ezeket a vélekedéseket. Mindenkinek van felelőssége abban, hogy mennyire tiszta vagy mennyire korrupt a bennünket körülvevő világ, a nyomozóhatóságokra ebben kiemelt felelősség hárul.Erre reagált közleményben Némedi Lajos, alpolgármester (ezt változtatás nélkül közöljük):

„KÉSZ kutyakomédia”

Sajnálattal tapasztalom, hogy Kész Zoltán továbbra sem érti, hogy milyen feladatai lennének egy térség országgyűlési képviselőjének. A tehetetlensége palástolásaként továbbra is alaptalan és gátlástalan vádaskodásba bonyolódik és így próbálja besározni személyemet. Mostani sajtótájékoztatóján is csak vélhetően két sértődött munkavállaló véleményére hivatkozik, érdemi konkrétumok nélkül.

Többször kijelentettem és most is megerősítem, hogy az ügyben semmilyen hivatalos megkeresés nem jutott el hozzám. Tájékoztatom a közvéleményt, hogy önkormányzati feladataim ellátását sokkal fontosabbnak tartom annál, mint hogy ilyen kutyakomédiában részt vegyek. Ezért az árnyék-képviselő Kész Zoltánnak semmilyen további megnyilvánulására nem kívánok reagálni.

Hozzászólások