Keresés
-18O
Veszprém
2020.05.30., szombat (Janka, Zsanett)

Kitartásukat tesztelték a tűzoltók a Lépcsőfutó Versenyen

Offmedia- 2016.09.08. 12:00
489
Szerdán délelőtt rendezte meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság első megyei lépcsőfutó versenyét, amelynek keretében a megye legkitartóbb tűzoltói mérték össze erejüket.
A verseny helyszínéül a Pannon Egyetem Informatikai Tanszékének lépcsőháza szolgált, ahol "mindösszesen" tizenegy emeletnyi távot kellett a lehető legrövidebb időn belül leküzdenie a mintegy ötven indulónak. A versenyen Veszprém megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói küzdöttek az emeletekkel és az idővel több kategóriában - írja a megyei katasztrófavédelem honlapján.

Tizenegy emelet magasra futottak fel a legrövidebb idő alatt

Először a hivatásos állomány tagjai teljesítették a tizenegy emeletnyi távot, őket az önkormányzati tűzoltók követték, míg a sort az egyetlen önkéntes tűzoltó zárta. A feladat sportruházatban sem lett volna egyszerű, hiszen a tizenegy emeletes épület bejárása védőeszközök nélkül is embert próbáló, azonban ezen a versenyen a tűzoltóknak mindezt egyéni védőfelszerelésben – a kámzsa és a műszóöv kivételével – mintegy húsz kilogrammnyi plusz súlyt viselve kellett teljesíteniük.

Az erdeményekért kattints a katasztrófavédelem oldalára

Hozzászólások