Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.24., hétfő (Iván)

Közös festés, főzőverseny és majálishangulat a tizedik Civil Napon

Káposztás Vivien- 2016.05.17. 13:59
366
Idén, tizedik alkalommal mutatkoznak be a városban működő civil szervezetek a nyilvánosság előtt.

Többszáz civil szervezet működik Veszprémben, és minden évben van egy olyan nap, amikor lehetőségük nyílik bemutatkozni a nyilvánosság előtt. Idén, 10. alkalommal lesz erre mód, méghozzá május 21.-én, szombaton.

Némedi Lajos Veszprém alpolgármestere a 10. Civil Nap sajtótájékoztatóján elmondta, az ilyen szervezetek működésének évszázados múltja van, hasznos munkát végeztek a civilek miközben szórakoztak, és jelentős lenyomatot hagytak ezzel a városban.

Némedi Lajos és Heiter Sándor a sajtótájékoztatón
Forrás:Off Média

Tíz évvel ezelőtt az adta a rendezvény apropóját, hogy 700 bejegyzett civil szervezet létezett a megyeszékhelyen, amiből kb. 200-an aktívak a város működésében. Politikamentesen, de hasznosan szólnak bele a ritmusba, és a kulturális életben is színvonalas segítséget nyújtanak.

Az önkormányzat a költségvetéstől függően segíti a szervezetek működését, évente kb. 300 millió forint jut ilyen célokra - mondta el az alpolgármester.

Heiter Sándor, a Civil Kerekasztal elnöke elmondta, idén 28 szervezet mutatkozik be a standoknál, igazi majálishangulat lesz majd. Délelőtt kispályás labdarúgótornát szerveznek a Honvéd sportpályán, de lesz halfőző-verseny, a zirci III. Béla gimnázium tanulói pedig a Bakony-Balaton témakörben festenek majd az aluljáróban a „Fessük meg közösen” programon.

Hozzászólások