Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.24., hétfő (Iván)

Közösségi tér a fiataloknak

Káposztás Vivien- 2016.05.25. 16:59
770
Szerdán adták át a fiatalok legújabb kuckóját, a Veszprémi Közösségi Teret.

 

A Virág Benedek u. 2. szám alatti központ megnyitóján Porga Gyula polgármester elmondta, hogy 2016 a Fiatalok Éve Veszprémben, ezért sok programmal, sok elemmel készülnek ebből az alkalomból, ehhez pedig pontosan illeszkedik ez az átadó. 

- Az idősebbekben, illetve a „régebb óta fiatalokban” mindig van egyfajta félelem az új dolgok iránt, és ez biztosan azért is van, mert nincs ilyen tér, vagy egy helyszín a számukra.

A találkozások helyszínévé kell válni – mondta a polgármester, aki biztos benne, hogy az Új Nemzedék Központ veszprémi állomásának lesz olyan nagy visszhangja, ami bevonzza a fiatalokat. Egy igazán otthonos terepet sikerült kialakítani, ahol mindenki jól érezheti magát.

 

Kontyos Tamás, az Új Nemzedék Központ projektvezetője elmondta, néhány év után, újra és új helyszínen nyílik meg ez a központ. „Kis lépés az Új Nemzedék Központnak, nagy lépés Veszprémnek és a helyi fiataloknak." Veszprém megye sajátos régiója az országnak, ahol sokat tettek az ifjúságért a közösségi munkával, ami nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy ma ilyen sokan itt vagyunk.

 

Ifjúsági, közösségi, tanulmányi tér ez, ahol sokat lehet tanulni egymástól nem formális keretek között. Az ÚNK feladata, hogy oda vigye a fiatalokat, ahol munka, fesztivál, közösség van - jegyezte meg a projektvezető.

Elmondta azt is, hogy sokáig terveznek maradni, legalább 2020 augusztusáig, zárásként pedig azt kívánta, hogy 1 vagy 2 év múlva az legyen a közösség legnagyobb „problémája”, hogy kinőtték a teret.

Mezei Orsolya vette át a szót, aki elmondta, a közösségi művelődés területéről érkezett, feladata a folyamatok, projektet beindítása lesz.

A megnyitón három kiállító műveit már megtekinthették az érdeklődők: Hajdu Laura jelmeztervező a Warcraftból ismert és közkedvelt Elf tündér kiegészítőit, Gyávai Ferenc és Nagy Balázs rajzait, képeit.

A megnyitó után az épület alsó szintjén rövidfilmet vetítettek a szervezet működéséről.

Hozzászólások