Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.16., csütörtök (Valter)

Levendula, te csodás

Káposztás Vivien- 2016.06.27. 00:00
739
Múlt hétvégén ismét bebizonyosodott, hogy a levendula óriási népszerűségnek örvend.

 

Pénteken kezdődött és vasárnapig tartott a Tihanyi Levendulafesztivál, amely idén is hatalmas tömegeket vonzott a félszigetre.

A már jól ismert lekvárok, szörpök és szappanok mellett, a levendulalepárlás folyamatát is megismerhették a látogatók a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által szervezett fesztiválon.

 

Lehetőség nyílt kézműves játszóházban ismerkedni a kellemes illatú, nyugtató hatású növénnyel, valamint ősi hangszerekkel is találkozhattak az érdeklődők.

Szombat este Tihany is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programhoz, így egy 18. század kriptát is lehetett látogatni. Emellett túrázhattak az Öreg-Levendulásban, megnézhették a Budapesti Utcaszínház a Ludas Matyi című produkcióját, a Csopak Táncegyüttes műsorát, fellépett a Zabszalma Együttes és Szabó Balázs Bandája is, majd utcabál zárta az estét.

A legnagyobb sikere természetesen idén is a levendulaszüretnek volt, ahol rengetegen gyűjtötték papírzacskókba a lila virágokat, fotózkodtak a gyönyörű tájon, és élvezték a természet szépségét.

Hozzászólások