Keresés
-18O
Veszprém
2020.06.04., csütörtök (Bulcsú)

Lezuhant egy gyrokopter Balatonfőkajárnál

MTI- 2016.09.02. 10:09
1748
Pénteken délelőtt történt a baleset, amelyben ketten megsérültek.

Eddig tisztázatlan körülmények között zuhant le mintegy 50-70 méteres magasságból egy autogyro típusú légi jármű Balatonfőkajár határában 2016. szeptember 2-án 8 órakor. A baleset következtében a járműben utazó budapesti illetőség nő és férfi megsérült. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Frankó Marianna az MTI-nek elmondta: a baleset péntek reggel nyolc óra körül történt a balatonfőkajári szennyvíztisztító telep mögötti területen.Tájékoztatása szerint a gépen, ami Balatonfőkajáron szállt fel és Sármellékre tartott, ketten utaztak: egy budapesti férfi és egy szintén fővárosi nő, akik a helyszíni információk szerint könnyű sérüléseket szenvedtek. Állapotukról a mentőszolgálat későbbre ígért tájékoztatást.

Forrás:Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A káreseményhez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, valamint a balatonfűzfői hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a beavatkozás során megszűntették az üzemanyag-szivárgást és egy sugárral biztosították a helyszínt.

A girokopter hasonlít egy helikopterre, de látszólagos fölső "rotorja" valójában saját motor nélküli forgószárny, amelyet a hátsó propeller szele és a menetszél hajt. A szerkezet nagyon biztonságos, ugyanis a motor leállása esetén a forgószárny mintegy ejtőernyőként működik.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, Veszprém Megyei Katasztrófavédemi Igazgatóság, MTI

Hozzászólások