Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.20., szombat (Illés)

Lovas polgárőrök őrizték a rendet Kapolcson

MTI- 2016.08.02. 10:22
575
A hagyományokhoz híven idén is lovas polgárőrök és diáktolmácsok segítették a tapolcai rendőrök munkáját a Művészetek Völgye fesztivál ideje alatt.
A kapolcsi programra évről évre egyre több turista látogat el. A 2016. július 22-től július 31-ig tartó rendezvényen a Tapolcai Rendőrkapitányság folyamatos rendőri jelenléttel és a polgárőrség közreműködésével biztosította a közrend és a közbiztonság fenntartását.


Az egyenruhások a taliándörögdi lovas polgárőrökkel járták be a fesztivál gépkocsival nehezebben megközelíthető helyszíneit és vigyázták a fesztiválozók nyugalmát. A parkolókban a tapolcai rendőrök diáktolmácsokkal közösen többnyelvű bűn- és baleset-megelőzési kiadványokkal hívták fel a nyaralók figyelmét az áldozattá válás elkerülésére, valamint a közlekedési szabályok betartására.


Kapolcs központjában bűnmegelőzési mini-centrumot állítottak fel, ahol a turistákat prevenciós tanácsokkal látták el a megelőzési munkatársak. A fesztivál idejére felállított ideiglenes bankautomatánál a közösségi szolgálatos diákok a biztonságos használatot bemutató kiadványokat adtak át a pénzt felvevőknek. A forgalmasabb helyekre az értékek megóvására felhívó plakátokat helyeztek ki.


Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások