Keresés
-18O
Veszprém
2019.05.20., hétfő (Bernát, Felícia)

Megszavazták: költözik a zeneiskola

Káposztás Vivien- 2016.05.19. 16:34
366
Csütörtökön rendkívüli közgyűlésen szavaztak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ átszervezési javaslatairól. A képviselő-testület a Dohnányi Zeneművészeti Szakközépiskola sorsáról is döntött.

Katanics Sándor képviselő (Demokraták Veszprémért) felszólalásában elmondta, hogy a zeneiskolában 2012-ben öt évre választottak vezetőt, akkor arról döntött a közgyűlés, hogy több másik intézménybe szervezik át az iskolát (Csermák és Táncsics iskola) ennek ellenére a lepukkant, rozoga állapotú régi Dimitrov épületbe költöztek be. A képviselő szerint ezzel megpecsételték az intézmény sorsát. Elmondta, korábban 70 gyermek tanult itt zenei képzésen, mára alig vannak 20-an. Katanics Sándor megemlítette, hogy ha az egykori VMK épületének fenntartása valóban havi 20 millió forintba kerül, akkor tényleg változtatni kell a helyzeten.

Némedi Lajos alpolgármester (Fidesz-KDNP) vette át a szót, aki reagált Katanics Sándor felvetésére, és elmondta ez a probléma nem 2012-ben kezdődött, hanem sokkal régebbre nyúlik vissza. Némedi Lajos szerint nincs értelme az épületet fenntartani, mert nincsenek jelentkezők a zenei képzésre. Elmondta, jelenleg nem 20, hanem 13 diák tanul a szakon, de nem az iskola megszűntetése a cél, hanem az átszervezés.

11 igen, 1 nem, és 4 tartozkódás mellett szavaztak
Forrás:gettyimages

Halmay György (Fidesz-KDNP) képviselő is felszólalt, aki elmondta, már régóta nem jelentkezik a képzés elindításához szükséges létszámű diák. Emlékeztetett rá, hogy 2011-12-ben, amikor az önkormányzat az iskola sorsáról döntött, nem tudta vállalni az épület drága fenntartását, csökkent az igény is a képzésre, az iskolaépület már akkor nagyon rossz állapotban volt, így felelőtlenség lett volna hagyni, hogy az intézményben oktatást tartsanak.

Katanics Sándor erre reagálva elmondta, a korábbi terv az volt, hogy a 2012-ben felújított Lovassy gimnáziumba (az eredeti helyére) vigyék vissza a zenei képzést.

A képviselők szavaztak: 11 igen, 1 nem, és 4 tartozkódás mellett elfogadták a tankerület által előterjesztett módosításokat, többek között azt, hogy a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI kiköltözik a Dózsa György út 2. szám alatti épületből. A diákok ezután a közismereti tárgyakat a Medgyaszay István iskolában tanulják majd, a zenei órákon pedig a Csermák és a Dózsa iskolában vehetnek részt.

Hozzászólások