Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.26., szerda (János, Pál)

Megvertek és kiraboltak egy nőt a belvárosban

Offmedia- 2016.06.01. 09:22
257
Földre lökték és elvették értékeit Pápán egy 59 éves nőnek. A két támadót hamar elfogták.

A rendőrség tájékoztatása szerint a sértett Pápa belvárosában gyalogolt május 28-án este 21 óra 40 perc körül, amikor mellé szegődött az 52 éves B. József helyi lakos és 51 éves E. Cs. Béláné celldömölki társa. Kezdetben csak beszélgettek a hölggyel, majd hirtelen hátulról meglökték. A földre került asszonyt többször megütötték, nyakából elvették az aranyláncát, táskáját pedig letépték a válláról.

A segélykiáltását hallva több járókelő is a helyszínre sietett, akik visszatartották a menekülni próbáló gyanúsítottakat. A rövid időn belül kiérkező rendőrök mindkét elkövetőt elfogták és előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. A támadás közelében mind a nyakláncot, mind a válltáskát megtalálták a nyomozók, amelyeket még aznap visszaadtak a tulajdonosnak.

Az ügyben a Pápai Rendőrkapitányságon rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult meg a nyomozás. Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek az ügyészség felé előzetes letartóztatásuk elrendelésének indítványozására. Az illetékes bíróság 2016. május 31-én elrendelte az 52 éves férfi és az 51 éves celldömölki nő előzetes letartóztatását.

Hozzászólások